slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile


Zgodba dobrodelnega projekta “Gibaj, mladina!” se je pričela leta 2018 z namenom podpore socialno ogroženim otrokom, ki si ne morejo privoščiti profesionalnega trenažnega procesa.
Z zbranimi sredstvi v letu 2018 (več kot 14.000 Eur) smo otrokom omogočili profesionalni športni trening pod taktirko športnih trenerjev – enkrat na teden, za celo koledarsko leto.
Glavni ambasador projekta je Rado Mulej, ki s svojimi video vsebinami (https://www.youtube.com/channel/UCzSaiU4vtEJGtCTU6lWcmfQ/playlists) in aktivacijami na dogodkih Tenis Slovenije skrbi za promocijo projekta v javnosti, velik del ekipe pa so seveda vsi športni ambasadorji (Goran Dragić, Anže Kopitar, Jakov Fak, Dejan Zavec,Rafael Nadal,Aljaž Bedene, Kaja Juvan, Grega Žemlja,…), ki s svojo participacijo in podarjenimi športnimi produkti za “Dražbo Gibaj, mladina!” prinesejo dodano vrednost projektu.


V letu 2019 se zgodba projekta nadaljuje, in tokrat ne bomo pomagali zgolj socialno ogroženim otrokom, temveč tudi socialno šibkejšim-perspektivnim otrokom, ki si kljub svojemu potencialu ne morejo privoščiti profesionalnih treningov.
Tako bomo z vašo pomočjo odprli vrata vse več bodočim šampionom, ki bodo v prihodnosti s svojimi lovorikami in naslovi, nosili ime Gibaj, mladina!v svet.
V letošnjem letu bomo projektu dodali tudi večjo medijsko noto, in sicer z novim poglavjem#Zgodbe, ki bo kot tednik izhajal preko e-maila.
#Zgodbe bodo zgodbe naših ambasadorjev in drugih uspešnih ljudi iz sveta športa, kjer bodo v kratkih intervjujih delili svoje zgodbe o uspehu in poteh do le-tega.
Pri projektu Gibaj, mladina! pri Tenis Sloveniji sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje, ki je organizacija z najdaljšimi izkušnjami iz področja dobrodelnosti v Sloveniji, z go. Anito Ogulin na čelu, pa skrbi za dodatno transparentnost projekta in promocijo, ter pomoč pri pravični izbiri otrok, ki se projekta udeležijo.
ZPM Moste-Polje prejme tudi vsa donirana sredstva, ki jih v celoti nameni projektu Gibaj, mladina! (po zakonski ureditvi).


Sredstva, ki jih v celoti namenimo dobrodelnemu projektu zbiramo z donacijami cenjenih donatorjev, z prejetimi SMS sporočili s ključno besedo TENIS5 na 1919 in dražbo doniranih izdelkov naših športnih ambasadorjev (http://drazba.slo-open.si/).
Vsakemu posebej se zahvaljujemo za podporo projektu, in upamo, da boste mladim ob ramenih stali tudi v prihodnje!
Hvala!
Ekipa Tenis Slovenije in projekta Gibaj, mladina!


Partnerji