slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Aljaž Bedene po drugem krogu

23-letni Ljubljančan je nasproti mreže imel precej mlajšega nasprotnika Hrvata Filipa Vegerja, ki na nobenem turnirju še ni dosegel štiri zaporedne zmage. 18 in pol letni Veger v prvem nizu ni bil dorasel tekmec Bedenetu, ki je dominiral v vseh teniških prvinah. Ko se je mladi Hrvat sprostil je zaigral bolje, a nikoli ni ogrozil zmage 90. igralca na lestvici ATP. Aljaž Bedene se je z rezultatom 6:0, 6:3 uvrstil v tretji krog, kjer ga čaka neugodni Italijan Flavio Cipolla. 30 letni Italijan je v drugem krogu z 2:1 v nizih premagal Brazilca Andreja Ghema, lani pa je zasedal 70. mesto na lestvici ATP.

Aljaž Bedene je po tekmi podelil številne avtograme mladim teniškim navdušencem ter predstavil svojo celostno podobo (spletna stran: www.aljazbedene.si in logotip), ki mu jo je naredil teniški prijatelj Miha Mlakar in njegovi prijatelji.

Bedene se je po dvoboju potožil zaradi vnetega grla in dejal: “Težave sem imel pri izdihovanju, vendar ne takšnih, da ne bi mogel igrati. Prvi niz sem odigral zelo dobro, tekmec mi enostavno ni bil dorasel, saj je delal začetniške napake povsem primerne njegovim osemnajstim letom in uvrstitvi okoli 700 mesta na svetu. Prvo točko na svoj servis sem izgubil šele v drugem nizu, tako da sem s predstavo zelo zadovoljen.”

Partnerji