slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Danes v Portorožu Bedene in Žemlja ter Bedene z Rolo

Prvi slovenski nastop na teniškem turnirju Tilia Slovenia Open bo ob 17 uri pripadel Aljažu Bedenetu (3.nosilec), ki bo za preboj v tretji krog tekmovanja moral premagati hrvaškega kvalifikanta Filipa Vegerja. Hrvat je še lani igral mladinske turnirje, letos pa do Portoroža ni zabeležil omembe vrednega rezultata. Na poti do drugega kroga je naprej v kvalifikacijah premagal Slovenca Radinskega, drugega nosilca kvalifikacij Britanca Evansa ter v odločilnem dvoboju za nastop v glavnem delu turnirja še Litovca Grigelisa, nato pa je poskrbel za presenečenje še v prvem krogu, ko je domov poslal 175. Igralca z lestvice ATP Evgenya Koroleva iz Kazahstana.

Ob 19 uri bo na osrednjem igrišču teniškega stadiona ŠRC Marina nastopil še Grega Žemlja, ki bo bržkone, proti Slovaku Karolu Becku, za zmago moral pokazati vse svoje znanje. Slovaški teniški igralec je bil pred leti že 36. igralec sveta, potem pa ko so ga na dvoboju za Davisov pokal ujeli na dopingu, pa je začel iz ničle. Pred dobrim letom dni je bil Beck še član elitne stoterice, v zadnjem obdobju pa njegovi rezultati ne dosegajo preteklih uspehov, a ne gre pozabiti, da je prav Slovak brez večjih težav izločil Blaža Rola in to z igro, kot je dejal prav Rola, praktično brez napak.

Po dvoboju Žemlja – Beck bo turnirju Tilia Slovenia Open  še zaključno četrtkovo dejanje, saj se bosta v konkurenci dvojic Aljaž Bedene in Blaž Rola za preboj v polfinale pomerila s parom Karol Beck(SLK)/Uladzir Ignatik(BLR). Brez dvoma pa bo med dvobojem Žemlja – Beck in obračunom dvojic, najmanj pol ure premora.

Partnerji