slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V igri le še Bedene in Žemlja

Po prvem krogu turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu sta v žrebu le še dva slovenska igralca. Aljažu Bedenetu se je v drugem krogu pridružil še prvi nosilec turnirja Grega Žemlja.

Najvišje rangirani igralec v Portorožu, trenutno 55. igralec na svetu, je brezhibno opravil svojo uvodno nalogo (6:4, 6:3). Po točno uri igre je premagal Belorusa Egorja Gerasimova, ki je v zadnjem trenutku nadomestil poškodovanega slovenskega reprezentanta Mikea Urbanijo.

Po dvoboju je Žemlja povedal: “Imel sem nekaj težav s sapo, saj že od nekdaj težko igram ob visoki vlažnosti zraka, hkrati pa se mi pozna, da sem na začetku sezone prebolel mononukleozo. Zato sem hotel čim prej zaključiti točke in dvoboj. To je šele prva stopnička do končnega uspeha, vsak naslednji dvoboj bo težji. Priznati moram, da se tu v Portorožu počutim zares lepo in da je vzdušje okoli teniškega centra zelo prijetno.”

Ostali slovenski igralci, ki so nastopili drugi dan glavnega turnirja, so bili nemočni. Najprej se je poslovil Nik Razboršek. Bil je eden od dvanajstih Slovencev v kvalifikacijah in edini, ki mu je uspelo preskočiti vse tri nasprotnike. V uvodnem krogu glavnega turnirja pa ni imel pravih možnosti; s 4:6 in 3:6 je izgubil proti Špancu Guillermu Olasu, ki je na lestvici ATP uvrščen več kot 650 mest pred njim.

“Glede na to, da je bil to moj prvi nastop na turnirjih serije challenger, moram biti zadovoljen z doseženim. Preboj skozi močne kvalifikacije je lep uspeh, žal pa se mi nastop v prvem krogu ni izšel po načrtu. Tekmec je bil premočan in zasluženo zmagal,” je povedal 19-letni Razboršek iz Ljubljane.

Nato sta mu sledila zmagovalec na sredozemskih igrah v Mersinu Blaž Rola ter igralec z Obale, ki je dobil povabilo organizatorjev, Marko Lazić. Slednji je izgubil z Avstrijcem Martinom Fischerjem (6:2, 6:1), Rola pa proti Slovaku Karolu Becku (6:1, 6:3).

“Za seboj imam izjemen mesec. Postal sem študentski prvak ZDA, zmagal na turnirju serije futures v Mehiki, osvojil zlati medalji na sredozemskih igrah tako med posamezniki kot dvojicami, zdaj pa sem imel priložnost še nastopiti na tem krasnem turnirju. Čeprav sem v Portorožu izpadel, nisem preveč razočaran. Tekmec je igral res odlično in pokazal, zakaj je bil nekoč že med najboljšimi 40 igralci na svetu,” je dejal 22-letni Rola s Ptuja.

Prav Karol Beck bo naslednji tekmec Žemlje; srečala se bosta v četrtek ob 19. uri. Pred tem dvobojem bo na osrednjem igrišču ŠRC Marina še partija Aljaž Bedene – Filip Weger (Hrv), ob koncu sporeda pa bo zaigrala zadnja slovenska dvojica, ki je ostala v igri, Aljaž Bedene/Blaž Rola proti Karol Beck/Uladzimir Ignatik (Slk/Blr).

Partnerji