slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Poslovil se je tudi Blaž Rola

Na teniškem challengerju v Portorožu so se v uvodnem krogu poslovili še trije slovenski igralci. Izpadli so Nik Razboršek, Blaž Rola in Marko Lazić.

Blaž Rola, ki je imel med vsemi našimi, najtežji žreb prvega kroga – nasproti mu je stal, nekdaj 36-igralec na svetu Slovak Karol Beck – je odsotnost treningov na trdi podlagi skušal nadomestiti z borbenostjo in vztrajnostjo, a je Slovak, po besedah Role, igral idealen tenis. 6:1 in 6:3 je dovolj zgovoren rezultat, ki pa predvsem v drugem nizu ne prikaže realnega razmerja moči na osrednjem igrišču stadiona ŠRC Marina. Karol Beck je imel pri rezultatu 5:2 kar štiri zaključne žoge, kasneje pri 5:3 še štiri, vmes pa je tudi Rola imel dvakrat možnost odvzeti servis izkušenemu Slovaku, a mu žal ni uspelo. Beck je prikazal izjemen tenis, Blaž Rola pa si poraza v prvem krogu ni vzel preveč k srcu.

Blaž Rola: »Razočaran sem edino nad svojim prvim servisom, ki enostavno ni funkcioniral. Če nimaš prvega servisa, potem Becka ne moreš premagati. Vidi se, zakaj je bil nekoč med najboljšimi 40-imi igralci na svetu. Moram pohvaliti njegovo igro, ne vem pa, kako razmišlja on. Na igrišču sem se počutil dobro, vendar Beck praktično ni naredil nobene napake. Seveda, da bi rad odigral še kakšen dvoboj pred domačimi igralci, ampak, je kar je. Ostane mi še konkurenca dvojic, kjer vem, da skupaj z Aljažem Bedenetom, lahko igrava še bolje.«

Od osmih domačih tenisačev v glavnem turnirju sta v igri le še dva; Aljaž Bedene, ki se je včeraj zanesljivo uvrstil v drugi krog, ter Grega Žemlja, ki v prvem nastopu igra proti srečnemu poražencu zadnjega kroga kvalifikacij, Bolgaru Egorju Gerasimovu. Slednji je nadomestil poškodovanega slovenskega reprezentanta Mika Urbanijo.

V popoldanskih partijah so bili vsi trije slovenski predstavniki nemočni. Najprej se je poslovil Nik Razboršek. Bil je eden od dvanajstih Slovencev v kvalifikacijah in edini, ki mu je uspelo preskočiti vse tri nasprotnike. V uvodnem krogu glavnega turnirja pa ni imel pravih možnosti; s 4:6 in 3:6 je izgubil proti Špancu Guillermu Olasu, ki je na lestvici ATP uvrščen več kot 650 mest pred njim.

“Glede na to, da je bil to moj prvi nastop na turnirjih serije challenger, moram biti zadovoljen z doseženim. Preboj skozi močne kvalifikacije je lep uspeh, žal pa se mi nastop v prvem krogu ni izšel po načrtu. Tekmec je bil premočan in zasluženo zmagal,” je povedal 19-letni Razboršek iz Ljubljane.

Nato sta mu sledila zmagovalec na sredozemskih igrah v Mersinu Blaž Rola ter igralec z Obale, ki je dobil povabilo organizatorjev, Marko Lazić. Slednji je izgubil z Avstrijcem Martinom Fischerjem (6:2, 6:1)

Partnerji