slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Grega Žemlja: Stvari se z dobrimi izidi spremenijo

Portorož, 02. julija – Drugi dan teniškega challengerja v Portorož bo v znamenju nastopa najboljšega slovenskega igralca Grega Žemlje. Žirovničan, trenutno 55. igralec na svetu, se bo ob 20. uri predstavil proti rojaku Miku Urbaniji.

Grega Žemlja je v Portorož pripotoval iz Wimbledona, kjer se je v tretjem poskusu prvič v karieri zavihtel do tretjega kroga. V drugi partiji je po epskem boju premagal Grigorja Dimitrova z 11:9 v petem nizu.

“Priznati moram, da sprememba vremenskih pogojev kar močno vpliva name. Prva dva dni bivanja in treniranja v Portorožu sem imel kar nekaj težav s sapo zaradi visokih temperatur in vlage, a telo se bo upam hitro privadilo. Čeprav pričakujem, da bom imel na začetku nekaj težav z motivacijo, si želim zmagati na tem turnirju,” pravi Žemlja.

To dejstvo je za 26-letnega slovenskega rekorderja po nastopih v državnem dresu še pomembneje, saj mu zaradi pravil pripadajo točke za lestvico ATP le v primeru, da se uvrsti v finale. “Zato zame tu štejeta le finale ali zmaga,” dodaja.

“V Portorožu se počutim odlično, saj sem tu veliko treniral. Malce me moti le dejstvo, da so igrišča na novo prebarvana, zato se počasnejša in to meni ni nikoli ustrezalo.”

Grega Žemlja se je v pretekle pol sezone ustalil med najboljšimi petdesetimi igralci na svetu, zdaj pa se podaja k novemu cilju. “Želim priti do mest, ki mi zagotavljajo, da bom na grand slam turnirjih med nosilci. Zdaj še bolj kot pred enim letom, ko sem bil 120, 130 igralec na svetu, verjamem, da lahko sežem še višje,” meni Žemlja.

Po turnirju v Portorožu bo imel Žemlja tritedenske priprave na trdo podlago in turnejo po ZDA z zaključkom na US Opnu v New Yorku. “Posvetil sem bom predvsem kondiciji, saj želim priti na ameriško turnejo čim bolje fizično pripravljen. Branil bom kar precej točk iz lanske sezone, zato zagotovo ne bo lahko in igrati bom moral res dobro.”

Žemlja se je tenisa v zadnjem letu, ko se je močno približal prvemu zasluženemu milijonu ameriških dolarjev iz nagradnih skladom, posvetil še bolj detajlno; v ekipo, ki ga spremlja po vseh turnirjih, je vključil fizioterapevta, dobil osebnega pokrovitelja in zagnal spletno stran – www.grega-zemlja.com.

“Stvari se z dobrimi izidi spremenijo, hkrati pa je to dobro tudi za slovenski tenis. Pred enim letom je bil med prvih sto le Blaž Kavčič, zdaj pa se tukaj v Portorožu kar štirje borimo za najvišja mesta,” je povedal Žemlja.

Partnerji