slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Tenis Slovenija na novinarski konferenci predstavila letošnji portoroški ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open

Manj kot dva meseca nas loči do začetka največjega teniškega dogodka v Sloveniji, zdaj že tradicionalnega, sedmega turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Prvi nosilec in glavni favorit za končno zmago bo Aljaž Bedene, ki lahko postane tretji Slovenec s portoroško lovoriko po Gregu Žemlji leta 2013 in Blažu Kavčiču 2014.

Nastop Aljaža Bedeneta zagotavlja, da bo za razliko od lanskega leta, ko Slovenija ni imela nobenega predstavnika v drugem krogu glavnega turnirja, letos naš igralec v igri vse do konca, to pa bo dvignilo tudi zanimanje slovenskih ljubiteljev tenisa za največji teniški dogovek v Sloveniji. Nastop Aljaža Bedenta je sicer odvisen od uvrstitve na lestvici ATP in če bi se mu uspelo uvrstiti med najboljšo petdeseterico igralcev v Portorožu ne bi nastopil.

Barve Slovenije bo morda na turnirju branil tudi Blaž Rola, obeta pa se tudi nastop Blaža Kavčiča, ki se po težavah s poškodbami v Wimbledonu vrača na teniška igrišča in upa, da bo vzdržal vse napore težkega povratka.

“Turnir gradimo na tem, da bo Bedene prišel v Portorož in bo tam glavna atrakcija za gledalce. Zadeve smo se lotili načrtno in jo izpeljali skupaj z glavnim pokroviteljem turnirja, Zavarovalnico Sava. Želja igralca je namreč bila, da mu pomagamo najti v Sloveniji ustreznega pokrovitelja, kar nam je tudi uspelo, tako da bo Bedene v Portorožu prvič nastopil z našitki novega sponzorja,” je na novinarski konferenci povedal direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič.

Letos bo finale v nedeljo, nagradni sklad bo 50.000 $, organizatorji pa morajo plačati namestitev vsem 48. igralcem v glavnem turnirju.

V kvalifikacijah bodo nastopili samo štirje igralci, v glavni turnir pa se bosta uvrstila dva. Tenis Slovenija bo pred začetkom turnirja organizirala OP za člane z nagradnim skladom 2000 € na katerem se bodo igralci potegovali za tri povabila v glavni turnir. Za glavni turnir bo sicer organizator lahko podelil pet vabil.

Tudi letos se obeta bogat spremljevalni program, v okviru katerega bo potekal Teniški festival s turnirji Tenis Slovenija v vseh starostnih kategorijah.

Foto: Vid Ponikvar

Na fotografiji : David Kastelic (predsedik uprave Zavarovalnice Sava) , Aljaž Kos (direktor turnirja) , Anja Regent (vodja Teniškega festivala) , Gregor Krušič (direktor Tenis Slovenije) in Miha Mlakar (selektor slovenske moške reprezentance)

Tivoli, 12. junij 2019

Partnerji