slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Zmagovalca dvojic Granollers in Rosol, dobrodelni projekt »GIBAJ, MLADINA« čaka vrhunec

V velikem finalu konkurence dvojic sta Španec Gerard Granollers in Čeh Lukas Rosol brez večjih težav zdržala pritisk favoritov in vpisala prvo skupno zmago. Že kar legendarni Čeh Rosol, leta 2014 je bil 26. na lestvici ATP, je lani v Portorožu klonil v finalu, zdaj je prišel po maščevanje.

Po zmagi, na turnirju je prvič igral z Gerardom Granollersom, je dejal: »Lani sem tu izgubil proti Hansu Podlipniku, letos sem prišel v Portorož nadgraditi to uvrstitev. Hvala prijatelju Gerardu, kot tudi izjemnemu turnirju ter prijateljem, ki me spremljajo na slovenski obali.« Rosol in Granollers sta v 1. krogu premagala druga nosilca Argentinca Agamenoneja in Venezuelca Martineza (5:7, 6:2, 10:4), potem pa do konca turnirja nista oddal niti niza. Zadovoljna sta bila tudi Nikola Čačić, Srb, ki se je rodil v Banja Luki ter Avstrijec Lucas Miedler, ki prav tako nista bila med postavljenimi dvojicami. Zmagovalca sta si razdelila 3950€, poraženca v finalu pa 2350€.

Gibaj, mladina!

Dobrodelni projekt Gibaj, mladina, bo svoj prvi vrhunec doživel v soboto zvečer, ko bo predsednik Tenis Slovenija predal ček predsednici Zveze prijateljev mladine Aniti Ogulin. Sredstva, ki so se namenjena otrokom za njihove aktivnosti v šolskem letu 2018/19, so se zbirala pred sms sporočil (TENIS5 na 1919), s prodanimi vstopnicami dobrodelnega koncerta skupine Big Foot Mama in akcija pa je bila dodatno podprta s številnimi kratkimi filmi v katerih je blestel Rado Mulej, ki se je v vlogi ambasadorja projekta odlično odrezal. Ob številnih akcijah in dobri podpori slovenskih medijev, velja izpostaviti tudi licitacijo športne opreme vrhunskih športnikov Gorana Dragiča, Anžeta Kopitarja, Jakova Faka in Rafaela Nadala.

V soboto bo, tudi s prenosom na Kanalu A, veliki finale posameznikov, pred njim pa se bosta v ekshibicijski tekmi pomerila, nekdanji 43. igralec na svetu Grega Žemlja in ambasador »Gibaj, mladina« Rado Mulej.

Partnerji