slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Sergiy Stakhovsky naskakuje drugo portoroško trofejo

Vroči, celo tropski Portorož, gosti teniške profesionalce na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Slovenia Open in slovensko mladino na teniškem festivalu ter številne vzporedne dogodke. Vsi po vrsti, pa se borijo proti visokim temperaturam, ki v večini krojijo končne rezultate.

Med kandidati za končno zmago je prvi v vrsti, ne samo prvi nosilec, pač pa tudi najbolj osredotočen na končni uspeh, 32-letni Ukrajinec Sergiy Stakhovsy. Nekdanja številka 31 na svetovni lestvici ATP v zadnjih letih bolj ali manj uspešno igran turnirjih serije challenger. Turnirski uspehi na tem nivoju mu prinašajo uvrstitve s katerimi se je denimo letos uvrstil v glavni del žreba v Wimbledonu in tam v 2. krogu klonil proti Američanu Samu Querreyu. V Portorožu je v torek moral pokazati vse, da je s 4:6, 6:3 in 6:3 premagal belgijskega kvalifikanta Christopherja Heymana, v 2. krogu pa je skorajda zdrsnil v prvem nizu, a je srečno prestal preizkušnjo uvodnega niza ter v nadaljevanju, proti Turki Altugu Celikbileku, stvari postavil na svoje mesto (7:6(2), 6:2). Stakhovsy sploh ni vedel, da v Portorožu še nihče ni slavil dvakrat: » Res nisem videl, da v Portorožu še nobenemu ni uspelo zmagati dvakrat. Upam, da bo meni. Vesel sem, ker sem v 2. krogu zmagal v dveh nizih, kajti igram tudi v konkurenci dvojic. To bo še zanimivo. Portorož mi je super všeč. Z menoj je družina, nekaj prijateljev in resnično uživam na slovenski obali. Je pa zelo vroče, pogoji so težki in mnogi tega ne zdržijo.«

Dominik Koepfer, foto: Vid Ponikvar/Sportida

Presenetljivo je izpadel šesti nosilec in zmagovalec Portoroža leta 2015 Italijan Luca Vanni. Še bolj kot njegov predčasen odhod iz Slovenije, pa odmeva uspeh 23-letnega Nemca Dominika Kopeferja, ki je v prvem krogu, po treh urah boja, premagal Nika Razborška. Očitno gre za tipičnega nemškega športnika, ki ne odneha dokler še sveti luč na koncu predora. Razburljiv dvoboj je postregel z zanimivim tretjim nizom, kjer je Koepfer vodil s 5:4, a zaradi bojazni pred presenetljivo zmagal, zgrešil kar štiri zaporedne servise. Ko se je pred začetni udarec, ob prednosti s  5:4, postavil Vanni, pa se je zatresla roka skorajda dva metra visokemu orjaku.  Koepfer je povedel s 6:5 in v izenačenem nizu, polnem udarcem žogic po zunanjih črtah, premagal Italijana in se veselil preboja četrtfinala.  Nemca v četrtfinalu čaka Italijan Gian Marco Moroni. Stakhovsky se bo udaril s Francozom Constantom Lestiennom, 3. nosilec Španec Menendez – Maceiras pričakuje Italijana Carusa, krvnik Toma Kočevarja Dešmana Italijan Andrea Arnaboldi, pa se bo pomeril z Aldinom Setkićem iz BIH.

 

 

Partnerji