slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Od tekmovanja so se žal poslovili vsi Slovenci

Drugi tekmovalni dan glavnega dela turnirja v Portorožu so izgubili vsi trije Slovenci. Nik Razboršek je klonil po skorajda treh urah povsem izenačenega dvoboja, Tom Kočevar Dešman je imel možnosti v drugem nizu, Jaka Kaplja pa je bil nemočen.

Razborškov tekmec je bil pol leta mlajši Nemec Dominik Koepfer (263.), študent v ZDA in precej bolj vajen igranja na trdi podlagi. Neznozna vročina je mlela oba igralca, Nemec je prevladoval v začetnem udarcu, saj je bil povprečna hitrost blizu 200km/h, Nik pa je v igri pokazal nekaj več predrznosti. Uvodni niz je v podaljšani 13 igri pripadel Razboršku, v drugem pa je Nemec vodil s 4:3, a ga ja Slovenec prehitel za 5:4. Žal ni bilo dovolj, saj je Koepfer dobil tri zaporedne igre in izenačil na 1:1 v nizih. V tretjem nizu je Koepfer hitro odvzel servis Razboršek, a se je drama šele začela. Razboršek je povedel s 6:5, na servisu je bil Koepfer, ki je brez težav izenačil in izsilil tiebreak. Močno izžet in utrujen Razboršek ni najbolje začel podaljšano odločilno igro, a je vseeno še zmogel zaostanek s 4:6. Skoraj 400 mest bolje uvrščeni nemški tekmec je po slabih treh urah dvoboj zaključil s 17 asom.

Nik Razboršek: »Nisem mogel verjeti, da je možna takšna vročina. To je bila moja najtežja tekma v življenju. Boril sem se, da preživim, zato nisem uspel premagati tekmeca. Ob takšnih pogojih in takšni igri, sploh nisem bil daleč od uspeha, četudi je Dominik daleč pred menoj na lestvici ATP. Brez težav lahko igram proti višje rangiranim nasprotnikom. Sicer se tu v Portorožu vedno dobro počutim.«

Za Nikom Razborškom je nastopil Jaka Kaplja, ki mu je nasproti stal Turek Altug Čelikbilek. Aprilski poraženec v dvoboju porti Sloveniji oz. proti Niku Razboršku ni imel veliko dela s slovenskim študentom v ZDA in dvoboj hitro zaključil s 6:0, 6:1.

Aljaž Jakob Kaplja (SLO), Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Zadnji slovenski up je bil Tom Kočevar Dešman (736.), ob Razboršku edini, ki se mu je v preteklosti uspelo prek kvalifikacij uvrstiti v glavni del turnirja v Portorožu. Tom proti izkušenemu Italijanu Andreu Arnaboldiju (203.) ni igral slabo, od prvih štirih iger so bile tri izenačene, a kaj ko je po dobre pol ure semafor kazal 0:6. Nadaljevanje je bilo uspešnejše. Italijan je bil pri realizaciji boljši ob prvem servisu, Kočevar Dešman ob drugem, odločila pa je 11 igra, ko je pri 5:5 slovenski igralec imel 40:15, a prednosti ni znal vnovčiti. Drugi niz se je prevesil v podaljšano 13. igro, kjer pa je Arnaboldi zanesljivo ukrotil Kočevar Dešmana in mu prepustil le dve točki. Tom Kočevar Dešman: » Seveda sem razočaran, ampak res nisem naredil nobene večje napake. Arnaboldi je izkušen igralec, rezultat na igrišču pa sploh ni realen. Seveda, če bi izkoristil priložnosti za brejk proti koncu drugega niza, bi zdaj igrala tretji niz. Moči imam še dovolj. Žal nisem pokazal vsega kar znam, tudi igrišče v Portorožu mi ne ustreza najbolje, ampak kot rečeno, nič me ni presenetilo, le da jaz pač nisem igralec za dolge izmenjave žog.«

Tom Kočevar Dešman (SLO), Photo by Vid Ponikvar / Sportida

 

ATP CHALLENGER ZAVAROVALNICA SAVA SLOVENIA OPEN (75.000$)

STAHOVSKI (UKR/1) – HEYMAN (BEL)
4:6, 6:3, 6:3
CELIKBILEK (TUR) – KAPLJA (SLO)
6:0, 6:1
LESTIENNE (FRA) – GAIO (ITA)
6:3, 6:2
SERDARUŠIĆ (HRV/7) – SAFRANEK (ČEŠ)
7:6, 6:2
MORONI (ITA) – QUINZI (ITA/4)
6:3, 6:7, 7:5
ILKEL (TUR) – ROSOL (ČEŠ)
6:3, 7:5
KÖPFER (NEM) – RAZBORŠEK (SLO)
6:7, 7:5, 7:6
VANNI (ITA/6) – BALDI (ITA)
6:7, 6:3, 6:4

CARUSO (ITA/5) – KARACEV (RUS)
6:3, 6:3
ERIKSSON (ŠVE) – GALOVIĆ (HRV)
6:4, 6:7, 6:4
MIEDLER (AVT) – NIELSEN (DAN)
6:3, 6:2
MENENDEZ MAC. (ŠPA/3) – NEDELKO (RUS)
4:2, b. b.
ARNABOLDI (ITA/8) – KOČEVAR DEŠMAN (SLO)
6:0, 7:6
KAMKE (NEM) – RADINSKI (SLO)
6:0, 6:2
KOTOV (RUS) – BONZI (FRA)
6:4, 6:3
ŠETKIĆ (BIH) – NOVAK (AVT/2)
6:4, 6:2

 

 

 

Partnerji