slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Nik Razboršek klonil po pravi drami

Drugi tekmovalni dan glavnega dela turnirja v Portorožu je prvi od treh Slovencev na osrednje igrišče stopil 24-letni Nik Razboršek (656.), junak aprilskega obračuna za Davisov pokal, ko je v peti tekmi z zmago proti Altugu Čelikbileku Slovenij prinesel zmago in obstanek v 2. evro-afriški skupini.

Razborškov tekmec je bil pol leta mlajši Nemec Diminik Koepfer (263.), študent v ZDA in precej bolj vajen igranja na trdi podlagi. Neznozna vročina je mlela oba igralca, Nemec je prevladoval v začetnem udarcu, saj je bil povprečna hitrost blizu 200km/h, Nik pa je v igri pokazal nekaj več predrznosti. Uvodni niz je v podaljšani 13 igri pripadel Razboršku, v drugem pa je Nemec vodil s 4:3, a ga ja Slovenec prehitel za 5:4. Žal ni bilo dovolj, saj je Koepfer dobil tri zaporedne igre in izenačil na 1:1 v nizih. V tretjem nizu je Koepfer hitro odvzel servis Razboršek, a se je drama šele začela. Razboršek je povedel s 6:5, na servisu je bil Koepfer, ki je brez težav izenačil in izsilil tiebreak. Močno izžet in utrujen Razboršek ni najbolje začel podaljšano odločilno igro, a je vseeno še zmogel zaostanek s 4:6. Skoraj 400 mest bolje uvrščeni nemški tekmec je po slabih treh urah dvoboj zaključil s 17 asom.

Nik Razboršek, foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nik Razboršek: »Nisem mogel verjeti, da je možna takšna vročina. To je bila moja najtežja tekma v življenju. Boril sem se, da preživim, zato nisem uspel premagati tekmeca. Ob takšnih pogojih in takšni igri, sploh nisem bil daleč od uspeha, četudi je Dominik daleč pred menoj na lestvici ATP. Brez težav lahko igram proti višje rangiranim nasprotnikom. Sicer se tu v Portorožu vedno dobro počutim.«

Za Nikom Razborškom je nastopil Jaka Kaplja, ki mu je nasproti stal Turek Altug Čelikbilek. Aprilski poraženec v dvoboju porti Sloveniji oz. proti Niku Razboršku ni imel veliko dela s slovenskim študentom v ZDA in dvoboj hitro zaključil s 6:0, 6:1.

Partnerji