slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Blaž Rola odpovedal nastop na letošnjem Challengerju

Na teniškem turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se konkurenca ne pritožuje, slovenski tenis pa ostaja zaskrbljen zaradi bolezenskega stanja 27-letnega Blaža Role.

Ptujčan, ki je bil edini slovenski teniški igralec neposredno uvrščen v glavni del turnirja, je danes moral odpovedati nastop na najmočnejšem moškem teniškem turnirju v Sloveniji. Nekdanji študentski prvak ZDA in zmagovalec sredozemskih iger leta 2013, ki je bil celo na 78. mestu lestvice ATP (2015), je že treniral v Portorožu, a v sredo začutil slabost in omotičnost. Zaradi slabšega stanja je bil hospitaliziran v izolski bolnišnici, kjer pa zdravniki niso postregli z dobrimi novicami. »Ponovno se je, po desetih letih, pojavila hiper kalciemija. Slabo sem počutil na igrišču, kasneje tudi zunaj njega. V bolnišnici so naredili nekaj testov in zaradi slabih izidov so s testi nadaljevali, zato sem tam ostal nekaj dni. Do zaključkov zdravniki niso prišli, zato grem zdaj k specialistom. Malce me skrbi, ker sem pred desetimi leti miroval kar nekaj mesecev. Le da so takrat mislili, da je vzrok v zlomljenem gležnju. Zdaj vemo, da gre za nekaj precej zahrbtnega. Škoda. Očitno mi Portorož ni usojen,« je povedal 239. igralec na svetu.

Po uvodnem vikendu, ko so se teniški igralci borili za štiri vstopnice za glavni del žreba, je slovenska zasedba okrnjena. Prek kvalifikacij se nikomur ni uspelo uvrstiti v glavni del turnirja, zmago je zabeležil le Anže Arh, a v 2. krogu klonil proti petemu nosilcu Švedu Markusom Erikssonom. Danes bo v konkurenci posameznikov igral Aljaž Radinski, njegov nasprotnik je Nemec Tobias Kamke, med leti 2010 – 2015 član elitne stoterice najboljših igralcev na svetu.

Ob nastopih dvojice Kočevar, Dešman ter Jaka Kaplje, ki igra s Švedom Robertom Kjellbergom in Aljaža Radinskega, ki bo združil moči z Argentincem Tomasom Lipovšekom Puchesom, bo glavnina pozornosti usmerjena v torkov spored, ko bodo med posamezniki na igrišče stopili Nik Razboršek (ne pred 16. uro), za njim Jaka Kaplja, kot zadnji pa se bo na osrednjem igrišču predstavil še Tom Kočevar Dešman.

Na današnji novinarski konferenci, tradicionalno na pomolu koktajl bara Alaya, je spregovoril tudi župan občine Piran Peter Bossman, ki je nad morjem poudaril: »Veseli me, da se organizatorji v naši občini počutijo kot doma, da nam zaupajo in dogajanje ob tem teniškem prazniku vsako leto še dodatno obogatijo. Letos so tako dodali dobrodelno noto in s projektom »Gibaj mladina!«  želijo poskrbeti za tiste, ki si tovrstnega športnega udejstvovanja, zaradi različnih razlogov, žal ne morejo privoščiti. Resnično sem ponosen na to, da tako brezhibno organiziran turnir poteka ravno v naši občini, in se zavedam, da ima takšen dogodek izjemno promocijsko vrednost, tako za predstavitev naše destinacije v tujini kot tudi za sam šport v Sloveniji. Ob tem bi se iskreno rad zahvalil Teniški zvezi Slovenije, ki ta turnir neguje in ga vsako leto dviguje še na višjo raven. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje tako zgledno sodelovali in s skupnimi močmi v poletno portoroško dogajanje dodajali tudi športni pridih.«

Partnerji