slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Z gliserjem iz Wimbledona v Portorož

Teniški turnir serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu se je pričel s spektakularno predstavitvijo. Najboljši štirje slovenski igralci – Grega Žemlja, Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Blaž Rola – so na novinarsko konferenco v Alayo prišli z gliserjem.

Priljubljen bar v bližini teniških igrišč v Portorožu je tako svečano in pompozno sprejel glavne adute za končno slavje. Prvi trije, torej Žemlja, Bedene in Kavčič, so namreč med prvimi štirimi nosilci 30.000 evrov vrednega turnirja – vmes je kot drugi vrinjen še Rus Jevgenij Donskoj – in zato tudi glavni favoriti za zaključne boje.

Poleg omenjenih bodo slovenske barve v glavnem delu turnirja, ki se začenja v torek, zastopali še štirje igralci. Nik Razboršek je bil uspešen v kvalifikacijah, ostali trije – Mike Urbanija, Tom Kočevar-Dešman in Marko Lazič – pa so prejeli vabila organizatorjev.

Prvi dan glavnega dela turnirja bodo, v torek 2. julija,  od Slovencev nastopili Tom Kočevar-Dešman že v uvodni partiji dneva ob 11.30, popoldan pa bosta priložnost dobila še Aljaž Bedene in Blaž Kavčič.

Bedene, trenutno drugi najvišje uvrščeni slovenski tenisač na lestvici ATP (90.), bo ob 18. uri štartal proti 270. igralcu sveta, Francozu Fabricu Martinu. “Moj cilj v Portorožu je končna zmaga, tako da se na uvodne tekmece na oziram preveč. Nastop pred domačimi gledalci je vedno poseben izziv. Nazadnje sem doma nastopal na podobnem turnirju v Ljubljani in vzdušje je bilo res enkratno. Upam, da bo podobno tudi letos,” meni 23-letni Ljubljančan.

Takoj za njim bo na osrednjem igrišču teniškega centra ŠRC Marina v Portorožu stopil Blaž Kavčič (132.) proti Špancu Adrianu Maceirasu Menendezu (200.). “Rezultatskega cilja si nisem zadal, saj zadnje čase igram pod pričakovanji in se zato z rezultatom ne obremenjujem. Želim priti čim dlje in igrati dvoboj za dvobojem. Tu v Portorožu sem že nekaj dni in dobro sem se privadil na trdo podlago. Mislim, da je forma znova v vzponu in da sem bo počasi vrnil na mesta, ki sem jih zasedal,” meni Kavčič.

V sredo bosta poleg ostalih Slovencev nastopila tudi Grega Žemlja (ob 20. uri) in pred njim Blaž Rola (18h). Slednji se je ravnokar vrnil s sredozemskih iger v Turčiji, kjer je osvojil kar dve zlati medalji, Grega Žemlja pa je na slovensko obalo prišel skoraj neposredno iz Wimbledona, kjer je nastopil v tretjem krogu.

“Z doseženim v Wimbledonu sem zadovoljen, a hkrati ne povsem. Želel sem narediti še stopničko več … Zdaj sem tukaj in boril sem bom podobno kot v Wimbledonu, čeprav se zavedam, da bom imel morda na začetku nekaj težav z motivacijo. Vloga prvega nosilci ne zagotavlja uspeha, treba se je truditi proti vsakemu tekmecu in igrati čim boljši tenis,” je dejal Grega Žemlja.

 

Blaž Rola je pohvalil prireditelje turnirja, Teniško zvezo Slovenije in direktorja turnirja Denisa Topčiča. “Nisem si predstavljal, da bo turnir organiziran na tako visoki ravni. Primerljiv je s turnirji, ki imajo precej višji denarni sklad, hkrati pa moram priznati, da nas Slovence organizatorji prav razvajajo. Upam, da bo turnir postal stalnica v koledarju in da bo v naslednjih letih postal še močnejši.”

 

 

 

Partnerji