slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V Portorožu med slovenskimi kvalifikanti uspelo le Niku Razboršku

Nik Razboršek

Datum rojstva: 04.10. 1993

TK Litija

943 na lestvici ATP

 

19-letnemu Niku Razboršku je uspel veliki met, celo največji uspeh v karieri. Prek kvalifikacij se je uvrstil v glavni del turnirja ATP Challenegr Tilia Open, kjer bo nastopil kot eden izmed devetih slovenskih igralcev. Mladi up slovenskega tenisa je v dveh dneh premagal tri nasprotnike, na zadnji stopnički je s 6:1, 3:6 in 6:1 ugnal 27-letnega in 198cm visokega Slovaka Kamila Capkovica.

Nik Razboršek je nedvomno dokazal, kako oplemenititi ves trud in znoj preteklih let. Razboršek se je v mladih letih najprej spoznal z nogometom (njegov oče je bil nogometaš), pri dobrih šestih letih pa ga je zasvojil tenis. Ko je tenis postal njegov življenski slog je naprej, pri 14-ih letih šel za dva meseca na Mallorco, pri 17-ih pa je za leto dni odšel na izpopolnjevanje na Dunaj, kjer ga je pod okrilje vzel Gunther Breznik. Tisto leto je velik del treningov opravil na trdi podlagi, kar se mu je letos v Portorožu obrestovalo. Leto dni je na Dunaju z njim preživela mama, oče pa je doma koval finančno konstrukcijo za obetavnega sina.

Nik je po kvalifikacijah v Portorožu priznal, da je uvrstitev na glavni del turnirja Tilia Slovenia Open njegov največji teniški dosežek, sploh če vemo, da je bil to njegov sploh prvi nastop na turnirju serije ATP Challenger. Preskok med turnirji serije Futures in Challnegerji, po njegovem mnenju ni tako visok, zato bo v prihodnje načrte vključil nekaj več nastopov na tovrstnih turnirjih. Razboršek bo v prvem krogu, v sredo 3.julija nastopil proti Špancu Guillermu Olasu, ki je podobnega stasu kot Razboršek, le da ima šest let več neprecenljivih izkušenj.

Partnerji