slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Pet Slovencev v zgornjem delu žreba

Današnji žreb glavnega dela turnirja TILIA SLOVENIA OPEN, ki se bo začel 2. julija v Portorožu se je poigral z večino slovenskimi igralci, ki bodo nastopili na največjem turnirju v Sloveniji.

Prvi nosilec turnirja Grega Žemlja, ki je z odličnimi igrami v Wimbledonu opozoril svetovno teniško javnost, bo v prvem krogu igral s »povabljencem« Mikeom Urbanijo, 22-letnim Lukovčanom, ki je na lestvici ATP na 885. mestu. Zmagovalec omenjenega dvoboja bo v drugem krogu čakal na boljšega iz dvoboja Karol Beck (SLK), nekdaj 36. igralec na svetu in sredozemskega prvaka, Ptujčana Blaža Rolo. Vsekakor bi bil obračun med prvim Slovencem Žemljo in četrtim Rolo, izjemen teniški dogodek dveh igralcev, ki sta v zadnjih dneh prišla do izjemnih rezultatov.

V zgornjem delu žreba je tudi 3.nosilec turnirja v Portorožu Aljaž Bedene, ki bo za preboj v nadaljevanje igral proti viskoraslemu (198cm) Francozu Fabriceu Martinu.

V spodnjem delu žreba je najvišje postavljeni igralec, 2. nosilec Rus 23-letni Evgeny Donskoy, ki letos igra zelo dobro, saj je med drugim premagal Američana Isnerja, Rusa Južnija, Belgijca Darcisa in Nizozemca Hasseja. Donskoy je je trenutno na 66. mestu lestvice ATP.

V tem delu žreba se je znašel tudi 4. nosilec turnirja Blaž Kavčič, ki odlično izkorišča portoroške pogoje za pripravo, za preboj v drugi krog pa bo Kavčič moral premagati malo znanega Španca Adriana Menendeza Maceirasa (200. ATP). Edino omembe vreden izid je Menendez dosegel na OP Avstralije, ko se je v glavni del turnirja prebil prek kvalifikacij in v 1. krogu izgubil s Francozom Chardyem.

V prvem krogu turnirja Tilia Slovenia Open bodo igrali še trije »povabljenci«: Tom Dešman Kočevar proti Čehu Michalu Konecnyu, Marko Lazič proti Avstrijcu Martinu Fischerju in ruski Slovenec Stepan Khotulev, ki v prvem krogu čaka 8. nosilca Francoza Stephana Roberta.

Partnerji