slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Žemlja napredoval, kot tudi dvojica Rola, Kavčič

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Grega Žemlja ni imel nikakršnih težav v dvoboju prvega kroga turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open. Francoz Alexandre Sidorenko je v prvem nizu osvojil le eno igro, v nadaljevanju pa je poskušal precej bolj silovito in denimo druge servise udarjal precej močneje kot prve. Francozu je sicer uspel en brejk, a pri vodstvu Žemlje s 4:1 tekmo predal. Razlog pa? Sidorenko je prišel k Žemlji in dejal: » Ne morem več. Utrujen sem.« Žemlja po tekmi ni preveč razglabljal: » Meni je prav, če je nasprotnik predal. Vse je v najlepšem redu. Izgubil sem en svoj servis in tu imam še rezerve. Jutri imam prosto in tudi to mi ustreza.«
Žal je iz nadaljnjega tekmovanja izpadel Tom Kočevar Dešman, ki je v dvoboju proti Špancu Adrianu Menendezu imel svoje možnosti, saj je po izgubljenem prvem nizu imel brejk prednosti v drugem, a Španec vendarle ni dovolil presenečenja. Po porazu z 2:6 in 4:6 je Kočevar dejal: »Res je, imel sem priložnost, a se mi pozna, da imam premalo tekem s tako kakovostnimi igralci. Vseeno mislim, da sem na pravi poti in verjamem, da lahko precej napredujem po lestvici ATP.«
Portoroškemu občinstvu se je predstavil tudi prvi nosilec turnirja Nemec Florian Mayer, ki je na Obalo prišel v nedeljo zvečer, ter v ponedeljek sodeloval na novinarski konferenci, kasneje opravil enourni trening, ob 18 uri pa že nastopil proti Francozu Davidu Guezu. Favorizirani Nemec, ki je bil pred petimi leti na izvrstnem 18. mestu lestvice ATP, je s težavo dobil prvi niz s 6:4 ter gladko izgubil drugega z 1:6. V tretjem nizu je Guez vodil že s 3:0, a ga je prekaljeni Nemec ulovil in brezkompromisno zaključil dvoboj z dvema dobljenima igrama (7:5).
V konkurenci dvojic je premierni nastop opravil tudi reprezentančni par Blaž Rola/Blaž Kavčič, ki je po prvem izgubljenem nizu proti egiptovsko srbski navezi Safwat/Vučić, prestavil nivo višje ter drugi niz dobil s 6:3, v podaljšanem tretjem nizu do deset iger, pa slavil tesno z 11:9. Nasmejana sta oba Blaža zapuščala igrišče C in medtem ko je mlajši Rola dajal podpise mladim navijačem, je Kavčič dejal: »Mislim, da sva oddelala rutinsko.« V torek oba Blaža čaka težja naloga v konkurenci posameznikov. Ob 18. uri se bo Kavčič pomeril z levorokim Čehom Michalom Konecnyem, Rola pa takoj za njim s Turkom Marcelom Ilhanom, ki ga je pred štirimi leti v Turčiji premagal v finalu Sredozemskih iger.
V konkurenci dvojic sta nastopila še dva slovenska para, a žal oba morala priznati premoč nasprotnikom. David Lucas Ambrožič in Miha Peruš sta z dvakrat 3:6 klonila proti Hrvatoma Draganji in Serdarušiču, Jaka Kaplja in Sven Lah pa sta precej resno zagrozila Belorusoma Betovu in Ivashki, saj sta v drugem nizu v podaljšani trinajsti igri vodila s 4:3, a na koncu izgubila s 7:4.

Pod fotografijo prosim napišite:
Vid Ponikvar/Sportida

Partnerji