slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

2. Novinarska konferenca / ATP Challenger Tilia Slovenia Open / 1.-7. julij 2013 /Portorož

Nekaj dni pred najmočnejšim moškim teniškim turnirjem so se na novinarski konferenci, terasi hotela Metropol zbrali: direktor turnirja in predstavnik generalnega sponzorja g. Denis Topčič, direktor Teniške zveze Slovenije (TZS) g. Gregor Krušič, teniški igralec Blaž Rola, predstavnik Hotela Bernardin group ­­­­g. Borut Fakin in vodja Alaya cocktail bara ga. Katja Kranjc.

Gostje novinarske so nam razkrili težko pričakovane informacije v zvezi s teniškim in zabavnim  programom turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open ter o vstopnicah in igralcih. Dobili smo tudi nagrajenko nagradne igre v kateri so štirje izžrebanci za glavno nagrado iz strehe hotela Metropol morali zadeti tarčo.  Glavno nagrado »Teniški VIP vikend paket« je prejela gospodična Nina Kelemen.

V velikem pričakovanju turnirja potekajo zadnji organizacijski koraki. Krušič pojasnjuje, da so jim pri regionalni organizaciji in promociji turnirja v veliko pomoč Občina Piran in Turistično združenje Portorož. Organizatorji obljubljajo nepozabni dogodek, tako v smislu teniškega, kot tudi zabavnega programa.

Topčič: »Zelo smo zadovoljni s  pristopom TZS k organizaciji samega turnirja. Priprave tečejo brezhibno, tudi medijska publiciteta je iz dneva v dan večja. Zelo se veselim, da bodo z nami najboljši igralci in menim, da so s svojo prisotnostjo na turnirju izrazili veliko podporo tenisu v Sloveniji in domačemu turnirju«. Krušič: »Fantje so resnično enkratni in hvaležni smo jim za vso pripravljenost pri promociji turnirja, sodelovanju na Kids day’s in vsekakor tudi na turnirju«.

Krušič: »Stadion je pripravljen, na samem prizorišču bo postavljena tudi info točka in t.i. »teniška vas«, kjer bo osrednje dogajanje tekom dneva«.

Predstavnik hotela Bernardin Fakin pove, da se kot partnerji tega prestižnega turnirja nadejajo množičnega obiska vseh ljubiteljev tenisa v Portorožu.

Znan je program turnirja. Krušič izpostavi, da organizatorji pričakujejo še posebej veliko število obiskovalcev v dnevih, ko bodo igrali domači teniški igralci, ob otvoritvi turnirja v torek ob 19h in ob polfinalnem in finalnem obračunu. Poskrbljeno bo tudi za prenos tekem in sicer 1. polfinala ob 18h in 2. polfinala ob 20h v soboto ter finala ob 19h v nedeljo.

Časovnica tekem:

Ponedeljek 1.7.

 • 10:00 – kvalifikacije posamezno (zadnje kolo)
 • 10:00 – 12:00 vpis dvojice glavni turnir

Torek 2.7.

 • 10:00 – glavni turnir posamezno in dvojic 1. kolo
 • 17:00 – nastop slovenskega igralca
 • 19:00 – slavnostna otvoritev turnirja Tilia Slovenia Open
 • 19:30 – nastop slovenskega igralca

Sreda 3.7.

 • 10:00 – kids day
 • 10:00 – glavni turnir posamezno in dvojic 1. kolo
 • 17:00 – nastop slovenskega igralca
 • 19:00 – predstavitev slovenskih mladinskih državnih reprezentantov/k
 • 19:30 – nastop slovenskega igralca

Četrtek 4.7.

 • 10:00 – glavni turnir posamezno 2. kolo in 1/4 finale dvojic
 • 16:00 – nastop slovenskega igralca (v primeru uvrstitve)
 • 18:00 – nastop slovenskega igralca (v primeru uvrstitve)
 • 20:00 – nastop slovenskega igralca (v primeru uvrstitve)

Petek 5.7.

 • 10:00 – kids day
 • 16:00 – 1/4 finale posamezno
 • 18:00 – 1/2 finale dvojic

Sobota 6.7.

 • 17:00 – 1/2 finale posamezno
 • 18:00 – finale dvojic

Nedelja 7.7.

 • 18:00 – finale posamezno Tilia Slovenia Open

 

Zabavni del turnirja (uradno podobo in spored dogajanja pošiljamo v prilogi) se bo po besedah Krušiča popolnoma premaknil v cocktail bar Alaya, ki je v neposredni bližini teniškega stadiona. »Turnir bo v Alayo in sam Portorož prinesel veliko kvalitetnih gostov in prispeval k dvigu turizma« dodaja Kranjčeva. Vsak večer bodo na sporedu  koncerti in/ali zabave z DJ-jem. V sredo pa se vsem posebej povabljenim gostom in igralcem, obeta ekskluzivna VIP zabava »Kempinski players pool pary«.  

Topčič dodaja, da se bo vzporedno z glavnim turnirjem odvijal tudi Festival tenisa, ki bo trajal od sobote 29. junija do nedelje 7. Julija. V prvem vikendu se bo odvil turnir za dečke in deklice od 8  do 11, med tednom pa si bodo sledili turnirji skušin U-12, U-14, U-16 in U-18. V soboto, 6.7.2013 s pričetkom ob 10h, se nam bodo predstavili tudi teniški igralci na invalidskih vozičkih.

V petek  se nam obeta še posebej zanimivi dan, t.i. »Kid’s day«, kjer bodo otroci do 12 let lahko igrali z najboljšimi slovenskimi igralci. Pričetek bo ob 10h.

Organizator bo za vse novinarje in teniške navdušence pripravil posebni »Players corner« namenjen intervjujem in fotografiranju.

Na današnji novinarski konferenci se nam je pridružil tudi 4. najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola. Blaž se je letos prvič v karieri povzpel med najboljših 300 igralcev na svetu. 22-letni Rola je aktualen ameriški študentski prvak in kandidat za wild card za Odprto Prvenstvo ZDA. Rola bo skupaj s Tomislavom Ternarjem zastopal barve Slovenije na prihajajočih Sredozemskih igrah v truškem Mersinu.  O prihajajočem turnirju je povedal: »Tekmovati na domačem turnirju, s tremi najboljšimi slovenci, je res super. Moja prva podlaga je sicer pesek, na njemu sem odraščal, vendar mi je trda podlaga v zadnjih letih prirasla k srcu. Počutim se veliko bolj samozavestnega, tudi kontrola nad igro je bistveno večja. Priznam, iz slovenskega kotička sem se nekoliko umaknil, zato pa upam, da bom lahko na domačem terenu pokazal v kolikšni meri sem napredoval«. 

Krušič: »Kot vsak organizator si želimo, da bi vabila organizatorja najprej prejeli domači teniški igralci. Vabilo na turnir je že prejel že Blaž Rola, kot četrti najboljši slovenski igralec. Kot najboljši regionalni teniški igralec je vabilo prejel tudi Marko Lazič. Trenutno se dogovarjamo tudi za podelitev vabila Tomislavi Ternarju, ki se bo v naslednjem tednu mudil na sredozemskih igrah.  Četrto vabilo je še ne-dodeljeno. Seveda se nagibamo k temu, da bi vabilo dodelili  slovenskemu igralcu«.

Ogled vseh tekem na zunanjih igriščih bo za vse brezplačen, pove Krušič. Tudi sicer bo cena vstopnic za tekme na centralnem igrišču zelo nizka. Za ogled tekem prvega in drugega kroga – od torka do četrtka (2.7 – 4.7.) bo potrebno odšteti le 3 €, za ogled tekem četrtfinala, polfinala in finala – od petka do nedelje (3.7. -7.7.) pa le 5 €. Vsi kupci vstopnic pa bodo imeli tudi prost vstop na bogat zabavni program s koncerti. Vstopnice so v predprodaji na vseh prodajnih mestih Eventim-a, možno pa jih bo kupiti tudi na samem dogodku.

Dnevna vstopnica za teniški turnir pa bo nudila tudi brezplačen vstop na večerno dogajanje v Alayi!

Ob zaključku nam Krušič razkrije pokrovitelje, brez katerih se turnir ne bi zgodil. Krušič: »Hvaležen sem za vso podporo in upam, da bomo drugo leto samo še boljši«.

Pokrovitelji so: Zavarovalnica Tilia, Banka Koper, Telemach, Star Travel, Hoteli Bernardin, Pro Zvok, Sorgo, Občina Piran, Pivovarna Union, Plastenka, Casino Portorož, Marina Portorož, Športna loterija, Petrol, Pringles, Fit varovanje, Babolat, BMW Avtoselect, Europlakat, Šport Klub, Radio Center, Radio Capris, Primorske novice in Terme Čatež.

Zadnja novinarska konferenca, na kateri pa bodo prisotni tudi še ostali slovenski igralci bo 1.7.2013 v središču zabavnega dela – Alaya cocktail bar! 

Partnerji