slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Kvalifikacije usodne za vse Slovence, v ponedeljek začenjata Žemlja in Kočevar – Dešman

V drugem krogu kvalifikacij za nastop v glavnem delu teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open sta izpadla še zadnja slovenska teniška igralca. Po uspehu v prvem krogu, se tako Domen Gostinčar kot tudi Jaka Kaplja, nista uspela naigrati. Gostinčarja, letošnjega državnega prvaka, je s 6:1 in 6:2 premagal Hugo Grenier iz Francije, Jaka Kaplja pa je proti Britancu Danielu Coxu uspel osvojiti igro več (6:1, 6:3).
V glavni del turnirja sta se prek kvalifikacij uvrstila Francoz Albano Olivetti (172. ATP) in Cem Ilkel (397.) iz Turčije. V ponedeljek dopoldan se bodo za dve preostali mesti borili še Izraelec Leshem proti Francozu Couacaudom ter Francoz Grenier proti Britancu Coxu.
V ponedeljek se začenja zares, saj bo nastopilo kar nekaj kandidatov za portoroški naslov. V prvi vrsti to velja za prvega nosilca Nemca Floriana Mayerja, ki se bo ob 18. uri pomeril s Francozom Davidom Guezom. Prvi slovenski nastop v glavnem delu turnirja bodo teniški privrženci lahko videli okoli 18. ure, ko bo na osrednje igrišče stopil Tom Kočevar Dešman, ki mu bo nasproti stal Adrian Memendez iz Španije. Takoj, ko bo konec dvoboja, pa bo, prav tako na teniškem stadionu, z dvobojem proti Francozu Alexandrom Sidorenkom nadaljeval zmagovalec prvega turnirja v Portorožu in lanski finalist, Grega Žemlja.
Na zunanjem igrišču bodo teniški sladokusci lahko prišli na svoj račun tudi v konkurenci dvojic, ko se bosta v obračunu prvega kroga Blaž Kavčič in Blaž Rola pomerila z egiptovsko srbsko navezo Safwat, Vučić. Lanska mladinca, Sven Lah in Jaka Kaplja pa bosta dvoboj prvega kroga med dvojicami, ne pred 19. uro, igrala proti beloruski dvojici Betov, Ivaška.
V ponedeljek bo ob 13. uri na programu na pomolu koktajl bara Alaya že tradicionalna novinarska konferenca, kjer bodo prisotni župan občine Piran Peter Bossman, direktor turnirja Denis Topčič, član uprave zavarovalnice Tilia Jaka Dolenc, direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič ter igralci Florian Mayer, Grega Žemlja, Blaž Rola in Blaž Kavčič.

Partnerji