slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Prvi dan kvalifikacij uspešna Kaplja in Gostinčar

19 letni Jaka Kaplja je presenetil šest let starejšega Mehičana Mauricia Astorgo. Še lani mladinec, vedno znan kot eden najbolj borbenih mladih teniških igralcev v Sloveniji, je uspešno napadal levorokega Mehičana, ki navkljub izkušnjam ni uspel izenačiti po en brejk mladega Slovenca v vsakem nizu. V obeh nizih je Kaplja osvojil 73 točk, Astorga pa 60. V drugem krogu kvalifikacij Kapljo čaka peti nosilec Britanec Daniel Cox. Še en slovenski preboj v kvalifikacijah so videli številni obiskovalci ŠRC Marina v Portorožu. V slovenskem obračunu je 20 letni Domen Gostinčar v izenačeni bitki premagal leto dni starejšega Matica Špeca, ki študira v ZDA. Gostinčar, letošnji državni članski prvak je »ameriškega študenta« strl v treh nizih (5:7, 7:6 in 6:3). Gostinčarja v drugem krogu čaka četrti nosilec kvalifikacij Francoz Grenier. Z gladkima porazoma sta se hitro poslovila tudi Grega Boh in Klemen Nikolaš.
Več od pričakovanj je pokazal lanski četrtfinalist glavnega dela turnirja Aljaž Radinski, ki se je letos hitro poslovil. V prvem krogu kvalifikacij je bil zanj usoden Francoz Enzo Couacaud. Za hiter poraz z 2:6 in 2:6 je bržkone kriva tudi žalost v družini, saj je Radinskemu 48 ur pred dvobojem preminil dedek.
Na vzporednem Tenis Festu, državni turnirji za vse starosten kategorije, so s tekmovanji končali najmlajši slovenski teniški igralci. V kategoriji Mini je pri deklicah zmago slavila Brina Žagar, ki je v finalu premagala Ano Stojnevo, pri dečkih pa je bil od Maksima Despotoviča boljši Svit Suljič. V kategoriji Midi je Daša Stušaj v finalu premagala Evo Letič, pri dečkih pa je Andraž Rozman strl odpor Tima Strela.
Uvodni tekmovalni dan teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open se bo zaključil z glasbenim spektaklom, ko bo na teniškem stadionu ŠRC Marina nastopila hrvaška skupina Parni Valjak.

Partnerji