slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V Portorožu najboljši slovenski teniški igralci

Portorož bo tudi letos med 6. in 13. avgustom gostil ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki bo združil vse najbolje uvrščene slovenske teniške igralce ATP lestvice. Nagradni sklad turnirja je 50.000 $.

Svoj nastop je na turnirju v Portorožu potrdili nekdanji 43. igralec ATP lestvice in lanski finalist Grega Žemlja. Prav tako Blaž Rola, ki je trenutno na 180. mestu ATP lestvice ter Blaž Kavčič (WC), zmagovalec ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014, ki je v odlični formi zaigral prejšnji teden v finalu ATP Challengerja v Winnipegu. Povabilo organizatorja (WC) je prejel tudi Tom Kočevar Dešman, ki ta teden zaseda 585. mesto ATP. Odločitev dodelitve preostalih dveh povabil organizatorja sta v zaključni fazi razgovorov. Znana bo na 2. novinarski konferenci, ki bo 4. 8. 2016 ob 13. uri na Nebeški terasi v Piranu.

Pot do zmagovalnega pokala bo Slovencem poskušal prekrižati najvišje rangirani iz prijavne liste, Nemec Florian Mayer, ki zaseda 87. mesto ATP lestvice, t.i. »cut off« pa za enkrat pripada 237. igralcu Alex Sidorenku. Paleta prijavljenih igralcev je zares pestra, kar pove podatek, da ti prihajajo kar iz 16. različnih držav sveta, še najmanj iz sosednje Italije, saj je organizacija ATP dodelila enak termin ATP Challengerja v Italjanskem Fanu (50.000 $).  

Kvalifikacije za glavni turnir ATP Challenger Tilia Slovenija Open se bodo začele 6. avgusta, glavni turnir 8. avgusta, finalni dvoboj bo na sporedu v soboto, 13. avgusta, ob 20. uri, ko ga bo, tako kot drugi petkov polfinalni obračun ob 20 uri, prenašal Kanal A. 

Player Acceptance List

Partnerji