slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V Portorožu blestita tako Žemlja kot tudi Radinski

Teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu bo slovensko obarvan še vsaj en dan. Med osem najboljših sta dva slovenska reprezentanta; mladi Aljaž Radinski in izkušeni Grega Žemlja.

Na teniškem turnirju Tilia Slovenia Open v Portorožu je še en, nedvomno, sila odmeven uspeh pripravil Aljaž Radinski. Potem ko je v prvem krogu z igrišča odpihnil Japonca Moriyo z 2:0 v nizih, je tudi tokrat za Francoza Eysserica potreboval, nekaj več moči in znanja, a še vedno  le dva niza (7:6, 6:3).

Neizmerno prijetno je opazovati vzpon mladega športnika, še posebej, če je širši mednarodni javnosti sploh ni znan. 20 letni Aljaž Radinski (1167. ATP), iz Bistrice ob Dravi, je ponovno dvignil letvico svojih kariernih uspehov, potem ko je v drugem krogu k vdaji prisilil pet let starejšega in kar 934 mest bolje uvrščenega Francoza Jonathana Eysserica. Če odštejemo uspehe že uveljavljenih slovenskih igralcev (zmagi Žemlje in Kavčiča, polfinale Bedeneta), je to največji uspeh med vsemi Slovenci, ki so nastopili na turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open.

Aljaž Radinski: »Uf, kako sem si odahnil. To pa je pritisk. Na domačem igrišču, pred domačim občinstvom mi je uspel še enkrat zmagati. Neverjetno. Nisem veliko gledal po tribunah, ampak sem se resnično osredotočil le na svojo igro. Vem, da moram razmišljati le o sebi. O točki in šele nato o naslednji točki. Tudi v četrtek bom dal vse od sebe in skušal odigrati tako kot znam.« 

20-letni Radinski iz Bistrice ob Dravi je bil resnično nadvse suveren in je navdušil portoroško publiko, še bolj pa je zablestel osem let starejši Grega Žemlja. Žirovničan je 118. igralca na svetu, pred dvema letoma celo 44., zmagovalca osmih challengerjev, je izločil po vsega 58 minutah igre. Od tega je Slovak štiri minute porabil za zdravniški odmor, saj je hotel pri rezultatu 6:0, 3:0 vsaj malce omiliti sramoto.

Grega Žemlja: “Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje, gledalci zelo ustrezajo.”

Žemlja se bo v četrtfinalu pomeril z osmim nosilcem Mirzo Bašićem iz BiH, ki je na lestvici ATP trenutno na 147. mestu. Dvoboj je na sporedu v četrtek po 20. uri, pred njim pa bo priložnost še enkrat dobil Aljaž Radinski, ki bo imel za tekmeca šestega nosilca Italijana Luco Vannija.

Poleg Lacka je od postavljenih igralcev tretji dan glavnega turnirja izpadel še Nizozemec Thiemo de Bakker (7.), uspešni pa so bili drugi nosilec Italijan Paolo Lorenzi, Slovak Norbert Gombos (5.), Italijan Luca Vanni (6.) ter Mirza Bašić iz BiH (8.).

Slovenija ima svoja predstavnika le še na turnirju posameznikov. Med dvojicami se je kot zadnji poslovil Aljaž Radinski, ki je moči združil z nadarjenim, 16-letnim Grkom Stefanosom Tsitsipasom. Premoč sta orala priznati Italijanski navezi Paolo Lorenzi/Matteo Viola, ki je slavila 6:3, 6:1.

 

 

Partnerji