slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V Portorožu izpadel prvi nosilec Granollers, obstal tudi Kaplja

Portoroška vročina in kakovost vseh tekmovalcev že puščata svoj davek. Prvi nosilec Španec Marcel Granollers ni bil kos razpoloženemu Rusu Evgenyu Donskoyu, mladinski državni prvak Jaka Kaplja pa ne četrtemu nosilcu Slovaku Lukašu Lacku.

Jaka Kaplja, sicer mladinski prvak Slovenije, ni imel večjih možnosti proti Slovaku Lacku (118. ATP), a je pokazal napredek, četudi samo primerjamo lanski nastop, ko ga je v prvem krogu odpihnil Blaž Kavčič. Lacko, ki je v Portorožu z ženo in dvomesečnim sinom Lukasom, je stopil na plin, takrat ko je bilo najbolj potrebno in se z rezultatom 6:2 in 6:1 uvrstil v drugi krog turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open. Kaplja pa je nedvomno pridobil nekaj izkušenj in vpogled, kaj ga še čaka v prihodnje.

Jaka Kaplja: »Se, kar zadovoljen s tistim kar sem prikazal na igrišču. Dobro sem ugotovil, kaj moram še storiti za napredek. To so izkušnje, ki jih lahko dobro unovčim. Trenirati moram še več in še močneje. Čaka me še ena tekma, kjer morava z Rokom Jarcem pokazati vse kar znava.«

Da je na turnirju Tilia Slovenia Open izpadel prvi nosilec, sila komunikativen Španec Marcel Granollers, pravzaprav niti ni presečenje. Rus Evgeny Donskoy je že lani pokazal, da zna dobro igrati, a ga je v Portorožu ustavil Blaž Kavčič. Donskoy in Granollers sta se v treh dneh pomerila še drugič in obakrat je zmago slavil štiri leta mlajši ruski igralec. Pred dnevi je v polfinalu v španski Segoviji, podobno močnemu turnirju kot je v Portorožu, Donskoy zmagal s sila podobnim rezultatom, obakrat pa je bil potek tekme skorajda enak. Rus je tudi v Portorožu prvi niz dobil v podaljšani 13. igri, v drugem pa je dokončno stisnil Španca in mu prepustil le dve igri.

Evgeny Donskoy: »Očitno je, da Marcel v tem trenutku ni tako samozavesten. Verjetno je njegovo samozavest načel že poraz v Španiji. Priznam, da sem imel v prvem nizu nekaj več sreče, kajti Marcell je odličen igralec. Sam sem le vztrajal in se boril za vsako žogo. Ne razmišljam, kaj lahko naredim tu v Portorožu. Grem od tekme do tekme. Morda le Novak Djokovič lahko razmišlja o končnih ciljih na turnirjih.«

ATP CHallenger Tilia SLovenia Open – Portorož

Partnerji