slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Aljaž Radinski v drugem krogu teniškega turnirja Tilia Slovenia Open

Po uvodnem vikendu v Portorožu, ko so se na teniških igriščih s trdo podlago merili igralci v kvalifikacijah in ko so večernemu utripu ritem dajali koncertni dogodki, se je v ponedeljek začelo zares. Zgodnja popoldanska novinarska konferenca, prešerna kot še dolgo ne, je potrdila smernice in strategijo teniškega turnirja, zvečer pa je uspeh kariere dosegel 20-letni Aljaž Radinski.

V dvoboju z Japoncem Hirokijem Moriyo (213. ATP) se je sprva še malce otepal začetne nervoze, kmalu pa spoznal, da je na igrišču osrednjega stadiona precej bolj domač kot nasprotnik. 24-letni Moriya je bil v začetku letošnje sezone na 143. mestu lestvice ATP in je tudi zaradi izkušenj in rankinga veljal za absolutnega favorita, a na igrišču je bil proti članu mariborskega ŽTK povsem nemočen, celo tako, da se je znesel nad loparjem. Radinski je prevladoval v vseh teniških prvinah in morda celo presenetil samega sebe, a z igro, ki jo je pokazal, velja na mladega Mariborčana še računati. Aljaž se je prvič v karieri uvrstil v drugi krog turnirja serije Challenger in hkrati premagal najvišje uvrščenega igralca. Vsekakor je zaprl usta vsem tistim, ki so dvomili o njem, po tem ko je prejel vabilo za igranje v Portorožu.

Aljaž Radinski: »Sprva sem imel malce treme. Igral sem pred domačim občinstvom, tu je vpliv osrednjega stadiona, pa pobiralci žog… Nisem razmišljal o rezultati, niti o tem, da vendarle lahko zmagam. Trudil sem se, da sem igral čim bolj sproščeno, v glavi pa sem vseskozi razmišljal o tem, da naredim manj napak od nasprotnika. Igral sem svojo igro in prvič v življenju se mi je uspelo uvrstiti v drugi krog turnirja serije Challenger. Tudi naprej bom igral tako kot znam in resnično nimam česa izgubiti.«

Radinski bo v Portorožu igral tudi v konkurenci dvojic, kjer bo moči združil s komaj 16-letnim Grkom Stefanosom Tsitsipasom, ki velja za največjega grškega talenta in hkrati enega največjih na svetu.

Vabilo je odlično izkoristil tudi 19 letni Turek Cem Ilkel (432. ATP), ki je z 2:0 v nizih izločil Slovaka Josefa Kovalika (188.). Slednjemu v uteho ostaja konkurenca dvojic, kjer je s partnerjem rojakom Norbertom Gombošem v drugem krogu. Med posamezniki je preboj v drugi krog uspel tudi Italijanu, 6. nosilcu Lucu Vanniju, ki je dvakrat s 6:3 premagal Rusa Karatseva.

V konkurenci dvojic sta nastopila David Goršič in Tilen Žitnik, ki sta proti drugima nosilcema Martin (FRA) / Raja (IND) osvojila štiri igre.

Jutrišnji program bo v Portorožu še bolj slovenski, saj bosta nastopila dva igralca. Mladinski državni prvak Jaka Kaplja bo, ne pred 17h, igral proti tretjemu nosilcu Lukasu Lacku iz Slovaške, ne pred 19h pa bo na osrednje igrišče stopil Grega Žemlja (290.), ki ga čaka neugoden Italijan Adrea Arnaboldi (154.).

Grega Žemlja: »Že od četrtka sem v Portorožu in forma se mi počasi izboljšuje, ampak ni še čisto prava. Za to bo potrebno veliko več tekem. Italijan je precej neugoden tekmec, ki veliko teče in vrača žoge, poleg tega pa je še levičar.«

Derbi prvega kroga pa bo prav gotovo pripadel prvemu nosilcu Špancu Marcellu Granollersu in Rusu Evgeniju Donskoyu. Oba sta se srečala pred tremi dnevi, ko je bil v polfinalu turnirja v španski Segoviji boljši Donskoy, ki je nato na turnirju tudi zmagal. Donskoy je v odlični formi, Španec pa je v Portorož prišel po zmago. Obračun bo na osrednjem igrišču, ne pred 17 uro.

 

 

Ta e-pošta je bila pregledana z Avast protivirusnim programom.
www.avast.com

 

Partnerji