slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V Portorožu vse pripravljeno za glavni del teniškega turnirja Tilia Slovenia Open

Uvodni vikend je, poleg pasje vročine, največjemu poletnemu dogodku na Obali Tilia Slovenia Open, prinesel dva odlična koncerta (Perpetuum Jazzile in Magnifico), ki sta močno popestrila teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open in dogajanje okrog teniškega centra ŠRC Marina. Od ponedeljka dalje bodo na treh igriščih s trdo podlago (hard court) teniški igralci s svetovne lestvice ATP iskali orožje za premagovanje nasprotnikov. Ker se nobenemu od slovenskih kvalifikantov ni uspelo uvrstiti v glavni del turnirja, tako ostajajo trije, ki so prejeli vabilo. Grega Žemlja bo v prvem krogu igral proti Italijani Andrei Arnaboldiju, Jaka Kaplja proti Slovaku Lukasu Lacku (oba igrata v torek), medtem ko bo Aljaž Radinski v ponedeljek odigral dvoboj prvega kroga proti Japoncu Hirokiju Moriyi. V konkurenci dvojic bosta v ponedeljek nastopila tudi David Goršič in Tilen Žitnik in sicer proti francosko indijski navezi Martin/Raja.

 

V nedeljo pozno popoldan je v Portorož prispel tudi prvi nosilec turnirja Španec Marcel Granollers. 29-letnik je v karieri osvojil štiri ATP turnirje, pred tremi leti pa se je povzpel celo na 19. mesto lestvice ATP. Večerni trening in pogoje sta dobro izkoristila tudi Grega Žemlja in Aljaž Radinski, ki bosta v podobno enakih pogojih odigrala ponedeljkov ozirom torkov obračun prvega kroga.

 

Na tenis festu, turnirju vseh starostnih kategorij, ki poteka v okviru dogodka Tilia Slovenia Open, je pri dečkih do 10 let zmago slavil Beni Borlini (TK Koper), pri dečkih do 11 let pa Litijan Bor Artnak.

 

Dobro in kreativno delo Teniške zveze Slovenije je prepoznala tudi vodilna teniška organizacija na svetu ATP, ki je promocijsko strategijo za letošnji turnir v Portorožu ocenila za izjemno ter potrdila pohvalno oceno z objavo videa, ki je nastal ob zadnji novinarski konferenci na ljubljanski Špici, ko sta glavni vlogi na splavih odigrala Blaž Kavčič in Sven Lah.

 

http://www.atpworldtour.com/en/news/portoroz-challenger-2015-promo-kavcic

http://www.atpworldtour.com/en/atp-challenger-tour

 

Ponedeljkov dan, 10.8. 2015 se bo začel z novinarsko konferenco ob 13h, ki bo tradicionalno na pomolu cocktail bara Alaya.

Na novinarski konferenci bodo prisotni: Denis Topčič, direktor turnirja Tilia Slovenia Open, Gregor Krušič, direktor TZS, igralca Marcel Granollers in Grega Žemlja, glavna sodnica tenis festa Anja Regent ter predstavnik občine Piran.

Po novinarski konferenci bo sledila simbolična otvoritev turnirja in neformalno druženje vseh prisotnih z obveznimi koktejli.

Vabljeni k ogledu prvega filmčka iz Portoroža!

Partnerji