slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Portorož v znamenju kvalifikacij in poslednjega romantika

Medtem ko se teniški igralci v kvalifikacijah borijo za nastop na glavnem delu turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, pa je občinstvo ob teniškem stadionu ŠRC Marina neizmerno uživalo v nastopu Roberta Pešuta, bolj znanega pod umetniškim imenom Magnifico.

Uvodni dan kvalifikacijskih bojev se na turnirju Tilia Slovenia Open ni razpletel po pričakovanju slovenskih teniških igralcev, saj so vsi po vrsti gladko izgubili. V nedeljo bo nastopil še zadnji slovenski kvalifikant David Goršič, potem pa se s ponedeljkom začnejo uvodne tekme glavnega dela turnirja, kjer bodo Slovenijo zastopali Grega Žemlja, Jaka Kaplja in Aljaž Radinski.

Odlično pa je za teniškim stadionom, kjer je urejena cona za zabavo, nastopil poslednji romantik na slovenski glasbeni sceni, Magnifico. S sila pogosto boleznijo in relativno nalezljivo, predvsem s petjem, celo z dotikom, govorimo o akutnem čefuritisu, je Roberto Pešut s svojim orkestrom, ki mu poveljuje mlajši brat Aleksander oz. Schatzi, dodal krepko dodano vrednost dogajanju v Portorožu. Okoliš teniškega stadiona je bil prežet z energijo, ki povečini vpeljuje bogat »čefurski« melos in štose, ki pri Magnificu znova in znova padejo na plodna tla. V poskočnih ritmih Magnifica in v vokalnih presežkih skupine Perpetuum Jazzile dan prej, se je največji športni dogodek poletja v Slovenija začel. Zdaj je čas, da obiskovalci na Obali in teniški sladokusci širom Slovenije pobliže spoznajo teniško znanje Marcela Granollersa, Lukasa Lacka, Paola Lorenzija in predvsem pridejo spodbujat Kapljo in Radinskega ter seveda prinesti energijo Gregu Žemlji, ki je zmagal na prvi edicij turnirja Tilia Slovenia Open leta 2013.

Na teniškem festu, kjer se bo v dobrem tednu dni pomerilo več kot tisoč teniških igralk in igralcev je končanih nekaj kategorij, predvsem za najmlajše. V kategoriji Mini sta zmagala Koprčana Žana Bjeljkič in Makc Vincek, v kategoriji Midi ponovno Žana Bjeljkič in Žiga Vehovec (Proten). Pri deklicah do 10 let je zmago slavila Hrvatica Tara Sladakovič, pri leto dni starejših deklicah pa je največji pokal dvignila Litijanka Rina Grošelj.

 

S spoštovanjem, Tenis Slovenija

Partnerji