slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Perpetuum Jazzile v Portorožu odprl največji poletni športni dogodek  

 

Izjemna vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je v okviru teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open poskrbela za navdušenje v t.i. Fun coni, prvi slovenski lopar Grega Žemlja pa je dobil nasprotnika v prvem krogu.

Vročina in precej visoka vlažnost kažeta zobe teniškim igralcem, ki se ob koncu tedna merijo v kvalifikacijah za nastop na glavnem delu turnirja Tilia Slovenia Open 2015. Med Slovenci se bodo skozi kvalifikacije skušali prebiti Gregor Vovk, David Goršič, Marko Lazič, Anže Mastnak in Primož Vovk.

 

Pospešeno se na uvodni letošnji nastop pripravlja tudi najvišje uvrščeni Slovenec med prijavljenimi Grega Žemlja, ki portoroška igrišča obvlada in odlično pozna, saj je pred dvema letoma visoki dvignil pokal za zmagovalca in bil po portoroški zmagi uvrščen na 43. mesto na lestvici ATP (15.07. 2013). Žemlja se je kmalu zatem znašel v vrtincu številnih zdravstvenih težav, ki so bile vse po vrsti povezano z odpornostjo organizma, kar ga je stalo boljših rezultatov, in sledil je krepak padec po lestvici ATP.   23. februarja je bil denimo Grega 884., čez pet mesecev je kleni Gorenjec višje za skoraj 600 mest na lestvici ATP. Čeprav si je pred kratkim privoščil dopust, pa je forma stabilna, in kar je najpomembneje, zdravje ga ne ovira k novemu pohodu po lestvici ATP navzgor.  Zgodnji prihod v Portorož le nakazuje, da ohranja ambicije in voljo do teniškega vzpona in lovljenja spodbudnejših rezultatov: » Nekaj dni več bom treniral v Portorožu in verjamem, da se bom dobro pripravil. Čeprav so pogoji enaki za vse, pa moram priznati, da je kar težko. Vročina in vlažnost pač naredita svoje. Ob takšnih ekstremnih pogojih je tudi meni malce težje, zaradi zdravstvenih težav, ki sem jih imel zadnji dve leti. Računam, da bom v torek igral pod reflektorji in, da bo na tekmo prišlo veliko ljudi, ki mi bodo  zagotovo dali dodatno energijo.«, je dejal Žemlja po dopoldanskem treningu.

 

Žemlja se bo v prvem krogu pomeril z Italijanom Andreo Arnaboldijem (160. ATP), ki prihaja iz košarkarskega mesta Cantu. Italijan je leto dni mlajši od Žemlje in brez vidnejših rezultatov, z izjemo solidnega nastopa na odprtem prvenstvu Francije, ko je zmagal tri kvalifikacijske dvoboje in v drugem krogu klonil proti Marinu Čiliču. Zmagovalec dvoboja bo v drugem krogu igral proti boljšemu z obračuna med četrtim nosilcem Slovakom Lukasom Lackom in najboljšim slovenskim mladincem Jakom Kapljo. Tretji slovenski predstavnik na turnirju, Mariborčan Aljaž Radinski, ki mu je TZS podelila povabilo, bo v prvem krogu igral proti Japoncu Hirokiju Moriyi.

 

Prvi nosilec Španec Marcel Granollers bo že v prvem krog na težji preizkušnji, saj mu bo nasproti stal lanski polfinalist Rus Evgeny Donskoy.

 

Za posrečen in glasbeno navdahnjen otvoritveni večer turnirja je poskrbela izjemna vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, ki je avditorij teniškega centra ŠRC Marina dvignila v povsem drugo stanje, kjer se je poletna radoživost prepletala z občutki, ki jih poženejo le čudoviti vokali 30 članske skupine. Za poletne mesece se člani težje zberejo, a tokrat so se prenekateri žrtvovali za uspešno izvedbo v okviru teniškega turnirja Tilia Slovenia Open. Pred iznajdljivimi in kreativnimi pevci ter posnemovalci različnih zvokov so trije večji projekti, o katerih pa bo javnost izvedela kmalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnerji