slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Grega Žemlja glavni slovenski up na teniškem turnirju Tilia Slovenia Open 2015 v Portorožu

Sporočilo za javnost                                                                Špica Caffe Kaval, Ljubljana, 5.8.2015

 

Od 8. do 15. avgusta bo ŠRC Marina v Portorožu gostila teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, kjer pa ne bo vse v znamenju tenisa, pač pa bo teniške sladokusce in množico turistov razveselil vzporedni program.

Prvi nosilec turnirja bo Španec Marcel Granollers (74. ATP), ki je bil pred tremi leti že 19. igralec sveta. Drugi nosilec bo Italijan Paolo Lorenzi (87.), tretji pa Slovak Lukas Lacko (91.). Med slovenskimi igralci bo največje breme na Gregu Žemlji, zmagovalcu turnirja 2013, ki je v pol leta napredoval za več kot 500 mest na lestvici ATP – trenutno je 293., medtem ko je povabilo v glavni del turnirja prejel najboljši slovenski mladinec Jakob Aljaž Kaplja, komu pa bo šlo drugo vabilo, pa bo znano do začetka turnirja. Med bolj zanimivimi imeni bodo na turnirju nastopili še: Nizozemec Thiemo de Bakker, nekoč 40. igralec na svetu, Italijan Luca Vanni, ki igra v življenjski formi, mladi srbski up Laslo Djere  ter Mirza Bašič iz BIH.

Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije: »Seveda bi si želeli, da na turnirju nastopita tako Blaž Kavčič kot tudi Blaž Rola. Kavčič je poškodovan, z Rolo pa odlično komuniciramo, ampak je zaradi slabše forme odšel na dodatne priprave v ZDA, kjer bo nato nastopil na turnirju v Montrealu. Teniški turnir Tilia Slovenia Open je največji turnir pri nas in največji poletni športni dogodek v Sloveniji. Takega slovenski tenis in tudi obalno področje resnično potrebuje. Turnirju, ki je letos po nosilcih in t.i. rezu za glavni turnir, najmočnejši do sedaj, želimo dodati dober spremljevalni program in predvsem vključiti lokalno prebivalstvo in gospodarstvo. Na teniškem festivalu bodo nastopili otroci od 8 do 18 let, imeli bomo poker večer, ki bo ponovno dobrodelen, pa t.i. Players party, petkov Tilia Business Open in niz vzporednih nagradnih iger. Menim, da smo na dobri poti. Verjamem, da bo na svoj račun prišel vsakdo, ki bo prišel v ŠRC Marina.«

Vse do sobote 15. avgusta, ko bosta na sporedu polfinalna obračuna, bo vstop na stadion brezplačen. Vstopnica za polfinale bo štiri evre, za veliki finale pa sedem evrov. Generalni pokrovitelj Zavarovalnica Tilia pa bo imela dodatno akcijo na svoji info točki – »Players corner«, kjer bo na voljo še dodatnih 800 vstopnic.

Letošnji prenos, polfinale in finale, bo na Kanalu A, kjer bo za komentiranje poskrbel Primož Podsedenšek.

Organizator dogodka, Tenis Slovenija in FM agencija, ki nadzira prireditveni prostor kjer bodo koncerti, zagotavlja odlično zabavo v treh večerih, kjer bo na svoj račun prišel praktično vsakdo, saj bodo koncerti povsem različnih glasbenih žanrov. V petek 7. avgusta bo za teniškem stadionu ŠRC Marina nastopila izjemna vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, v soboto 8. avgusta pa bo v svojem stilu nastopil Magnifico. Na polfinalni dan tekmovanja, 14. avgusta bo večer namenjen diskotečni glasbi saj bo nastopila ekipa Sharkastique tunes in Tom Novy.

Tenis Slovenija

 

 

 

S spoštovanjem,

 

 

 

 

 

 

 

Partnerji