slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Druga novinarska konferenca bo na Špici ob Ljubljanici

Vabilo na novinarsko konferenco in sporočilo za javnost

Ljubljana / Špica caffe, Grubarjevo nabrežje / 5.8.2015 / 12.30h

Na drugi novinarski konferenci pred največjim teniškim dogodkom v Sloveniji – ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, bomo predstavili vse podrobnosti v zvezi s turnirjem. Novinarska konferenca bo v sredo, 5.8. ob 12.30 uri v kavarni Špica Caffe, Grubarjevo nabrežje ob Ljubljanici.

Teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, z nagradnim skladom 42.500€, bo letos na sporedu od 10. do 15.8.2015, letos že tretjič v ŠRC Marina Portorož v sodelovanju z Občino Piran.

Na letošnjem turnirju bodo nastopili igralci iz kar 11ih držav, glede na listo prijavljenih bo letošnji turnir najmočnejši do sedaj, saj bodo nastopili kar trije igralci, ki so med top 100 igralci na svetu, zadnji neposredno uvrščeni je 195. na ATP lestvici. Prvi nosilec turnirja je Španec Granollers Marcel, leta 2012 je bil kar 19. igralec sveta in zmagovalec štirih turnirjev serije ATP. Drugi nosilec je Italijan Lorenzi Paolo, stari znanec slovenskih Challengerjev, ki je v svoji karieri tudi že dosegel mesto med prvih 50 na ATP lestvici. Tretji nosilec je Slovak Lacko Lukas, tudi že član prvih 50 na ATP lestvici. Turnirja se bo udeležil tudi Italijan Vanni Luca, ki se je letos iz kvalifikacij prvič uvrstil v glavni turnir ATP nato pa zaigral kar v finalu ATP turnirja serije 250, Nizozemec de Bakker Thiemo, ki je bil že 40. igralec na svetu ter obetavni, 20 letni Srb, Djere Laslo. V priponki pošiljamo tudi listo prijavljenih igralcev.

Od domačih igralcev bosta nastopila Blaž Kavčič, ki je neposredno uvrščen v glavni del turnirja in Grega Žemlja, ki bo prejel povabilo organizatorja. Glede ostalih vabil organizatorjev in igralcev, ki bodo nastopili v kvalifikacijah, bo več znano na sami novinarski konferenci.

Letošnje Portoroške noči bodo še daljše in bolj vroče, saj se avgusta v Portorožu poleg največjega moškega teniškega turnirja v Sloveniji, obetajo odlični koncerti. Vse skupaj bo kar šest koncertov, od tega štirje v času teniškega turnirja:

  • 7.8. Perpetuum Jazzile (ŠRC Marina, teniška igrišča – vstopnice na prodajnih mestih Eventim)
  • 8.8. Magnifico (ŠRC Marina, teniška igrišča – vstopnice na prodajnih mestih Eventim)
  • 14.8. Oldies Goldies & Sharkastique (ŠRC Marina, teniška igrišča – brezplačno)
  • 15.8. Big Foot Mama (Portoroška plaža – brezplačno)
  • 21.8. Uros Perich Perry (Portoroška plaža – brezplačno)
  • 22.8. Sugar free ZUCCHERO (Portoroška plaža – brezplačno)

 

Po novinarski konferenci sledi promocija turnirja na splavih z izbranima teniškima igralcem!

Vse informacije lahko spremljate na: www.slo-open.com

 

S spoštovanjem,

Tenis Slovenija

Partnerji