slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Blaž Kavčič v polfinalu

Prvi nosilec portoroškega turnirja je upravičil vlogo favorita in se zanesljivo uvrstil v sobotni polfinale

 

Blaž Kavčič je že dopoldan hitro končal četrtkovo prekinjeno tekmo proti Venezuelcu Rodriguezu Paceu, s tem pa izpolnil dopoldanski termin, ki je po navadi namenjen za treninge. Na drugi strani se je Hrvat Nikola Mektić pošteno utrudil, ko je po dveh urah premagal Toma Kočevarja Dešmana, čez dobrih pet ur pa se je moral soočiti s prvim nosilcem turnirja. Uvodnih nekaj iger četrtfinala je Kavčič ekspresno zaključil v svojo korist, potem pa se mu je kar naenkrat iz nosa ulila kri in prekinitev je trajala nekaj minut. »To se mi je v štirih tednih zgodilo prav tolikokrat. Ne verjamem, da se to kar zgodi, zato bom moral malce povprašati zdravnike. Po premoru sem imel nos zamašen, prehod zraka ni bil dober in kar težko mi je bilo.«, je pristavil Kavčič. Hrvaški igralec je postal samozavestnejši in Kavčič je bil na težji preizkušnji. Boj za točke se je razvil, oba pa sta stavila na igro z osnovne črte. Ko je Mektić nekajkrat poskusil tudi z igro pri mreži je Kavčič imenitno odgovoril ter takoj zaustavil nasprotnika, da bi na igrišču razvil še kaj več. Po tekmi je Kavčič še dodal: »Vesel sem zmage, čeprav po premoru zaradi krvavitve iz nosu nisem našel najboljšega ritma. V drugem nizu sta odločali dve žogi in obe sem dobro izkoristil. Malce se pozna, da bi potreboval še kakšen trening ali dva, saj v začetku tedna zaradi viroze nisem mogel trenirati. Na tem igrišču vračanje začetnega udarca ni mačji kašelj saj je znotraj servisnega polja igrišče nekoliko bolj grobo in žoga lahko odskoči zelo nenavadno.«

Blaž Kavčič se bo jutri, v soboto 12.07. ob 18h za vstop v finale pomeril z odličnim Rusom Evgeniyem Donskoyem. Drugi polfinalni par tvorita Gilles Muller (LUX/2) – Kyle Edmund (VB).

Na stadionu je Kavčičevo zmago videl tudi predsednik republike Slovenije Borut Pahor, ki si je četrtfinalni obračun ogledal skupaj s predsednikom TZS g. Markom Umbergerjem in predsednikom uprave Zavarovalnice Tilia, g. Andrejem Kavškom. Borut Pahor je takoj po tekmi segel v roke Kavčiču in teniškim reprezentantom mlajših selekcij, ki jih je na centralno igrišče pripeljal koordionator mlajših selekcij pri TZS, Aleš Šporn.

Partnerji