slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Kavčič zlahka v četrtfinale, kjer pa nasprotnik ne bo Kočevar Dešman

Medtem, ko v nadaljevanju prekinjenih četrtkovih dvobojev Blaž Kavčič proti Venezuelcu Rodriguezu ni imel težjega dela (6:4, 6:1), sta Tom Kočevar Dešman (841. ATP) in Hrvat Nikola Mektić (239. ATP) pustila vso energijo na zunanjem igrišču, kjer se je izenačen dvoboj končal po dveh urah. Kočevar Dešman je sicer Hrvata že premagal v 3. krogu kvalifikacij, a je bila današnja tekma nova zgodba. Mektić, konec aprila je na Kitajskem premagal Grego Žemlja, je v prvem nizu pokazal več stabilnosti v igri (6:2), v drugem pa je Kočevar Dešman vseskozi lovil rezultatski priključek, bržkone pa pri 4:4 in 15:40, začetni udarec je imel Mektić, zapravil najlepšo priložnost za break. Resda se je drugi niz odločil v podaljšani 13 igri, a je bil Hrvat bolj zbran in natančnejši (7:1).

Tom Kočevar Dešman zaradi poraza ni bil pretirano razočaran: »V današnjem dvoboju sem imel dve priložnosti, ki pa ju nisem izkoristil. Nikola ima precej več izkušenj s tovrstnih turnirjev od mene, ampak vidim, da lahko igram z igralci, ki so na lestvici ATP precej višje od mene. Celotna zgodba iz Portoroža je zame zelo uspešna in moram biti zadovoljen. Zdaj me čakajo kvalifikacije v Umagu in upam, da bom na pesku, ki ga sicer ne maram najbolje, uspešen.«

Blaž Kavčič in Nikola Mektić se bosta v četrtfinalu pomerila danes ob 17:30, dvoboj pa boste lahko spremljali na TV Slovenija.  

Partnerji