slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Kočevar Dešmanu uvrstitev kariere, Semrajcu preskok v drugi krog ni uspel

V zadnjih dveh dvobojih drugega tekmovalnega dne na teniškem turnirju ATP Challenger Tilia Slovenia Open je imel najprej Janez Semrajc veliko možnosti, da bi preskočil mladega Kyla Edmunda, obetavnega Angleža, nad katerim bdi legendarni Greg Rusedski (nekdaj 4. igralec lestvice ATP), a je Semrajc po dobljenem prvem nizu zamudil lepo priložnost v drugem, ko je v podaljšani trinajsti igri že zaostajal z 1:6 in prišel celo do izenačenja na 6:6, 7:7 in 8:8, a je napravil dvojno napako za poraz v drugem nizu. V tretjem Semrajc ni imel veliko možnosti, kar je priznal tudi po koncu dvoboja: »Zelo sem razočaran. Imel sem možnosti v drugem nizu, a enostavno žoga ni hotela v igrišče. V tretjem nizu nisem imel možnosti, kar je dokaz, da nisem pripravljen za utrujajoče dvoboje. Imam precej težav z avtoimunsko boleznijo, ki je posledica pretiranega odziva imunskega sistema na celice, lastne organizmu. Kar hudo mi je, a ne morem trenirati več kot dve uri na dan. Resno razmišljam, kako, če sploh, nadaljevati kariero.«

Razumljivo, da je bil precej bolj vedre volje 24-letni Ljubljančan Tom Kočevar Dešman (841. ATP), ki se je na glavni del turnirja uvrstil prek kvalifikacij, potem pa še preskočil 1. krog. Za uvrstitev kariere je s 6:2, 6:2 premagal sotekmovalca, ki ga spremlja večji del življenja, Beltinčana Tomija Ternarja. Kočevar Dešman je po tekmi sijal od sreče: »Vse je prvič. Prvič sem se uvrstil na Challenger in prvič zmagal v 1. krogu. Res sem vesel. Zdaj se pokrivajo vsi elementi tenisa. Predvsem sem zelo miren. To psihološko trdnost sem potreboval in mislim, da kariero lahko gradim naprej. Na igrišču se držim svojega načrta in uspeva mi brez padcev in vzponov.« Kočevar Dešman se bo v drugem krogu še enkrat pomeril s Hrvatom Nikolo Mektićem (239. ATP). Mektić je danes presenetljivo porazil Flavia Cipollo in kot srečni poraženec odlično izkoristil priložnost, ki mu jo je dal Mike Urbanija. Slednji je dvoboj prvega kroga odpovedal zaradi poškodbe zapestja.

Na današnji uradni otvoritvi turnirja, kjer sta spregovorila predsednik TZS g. Marko Umberger in direktor turnirja g. Denis Topčič, je slovensko himno zapela simpatična Korošica, Sara Kobold.

Tretji dan turnirja Tilia Slovenia Open bosta od Slovencev nastopila le Matjaž Jurman in Gregor Repina, ki sta na vrsti kot tretji dvoboj, dan se začne ob 14h in se bosta v konkurenci dvojic pomerila z angleško – luksemburško navezo Delgado –  Muller. Muller je v Portorožu drugi nosilec med posamezniki, Delgado pa je kljub svojim 37 letom mojster iger dvojic, saj je  pred dvema letoma igral v 3. krogu OP ZDA.

Še vedno pa so vsi obiskovalci vabljeni k nagradnim igram, ki v času teniškega turnirja dvigajo dobro razpoloženje. V cocktail baru Alaya vsak dan poteka nagradna akcija Petrola, kjer je na veliki napihljivi

 

žogi potrebno zadeti teniški lopar, pred službenim vhodom pa stoji BMW v katerem je neznano število teniških žog. Le kdo bi znal uganiti pravilno število?

Za celostno podobo teniškega Portoroža pa skrbi tudi Festival tenisa na katerem bodo jutri na programu finalni boji v kategorijah do 14 in 18 let.

 

Vabljeni na teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki bo trajal do 13. julija 2014.

Partnerji