slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

DRUŽINSKI TENIŠKI VIKEND V PORTOROŽU

Sobota, 5.7., TC Marina Portorož

Opis: tokrat se bo turnirja 8-11 let, ki bo 5.–6.7. v Portorožu, lahko aktivno udeležila celotna družina. Zraven nastopov v posamezni kategoriji, (mini, midi, 10, 11) bo vzporedno potekalo tudi tekmovanje »SENDVIČ TENIS,« kjer bodo otroci, ki bodo nastopali na turnirju 8-11 skupaj s starši tekmovali na različnih postajah, ki bodo preverile določene teniško-gibalne spretnosti in znanje. Družine bodo tako tvorile ekipo, starši boste pa imeli možnost dvigniti motivacijo ter storilnost svojih otrok skozi lastno tekmovalnost.

Sistem tekmovanja: v ekipo se lahko prijavita 2. osebi (1 otrok+1 starš ali). Družina lahko sestavi tudi več ekip. Nastopajo lahko tisti otroci, ki igrajo turnir 8-11 TZS ter starši ali spremljevalci le-teh. Letniki 2005 in mlajši bodo nastopali v eni kategoriji, letniki 2003 in 2004 pa v drugi.

Izzivi: (2005 in mlajši)

*prenašanje žog – EKIPA BO IMELA 20s časa, da s vodenjem žoge po tleh z loparjem prenese čim več žog iz točke A do točke B

*izmenjava v eni tarči – EKIPA BO IMELA 30s časa, da naredi čim več odbojev v zrak z žogo, ki mora pasti v tarčo. Žoga med dvema udarcema pade na tla.

*izmenjava s servisom in reternom – EKIPA BO IMELA 30s časa, da s spodnjim servisom, reternom in izmenjavo čez mrežo čimvečkrat zadane v tarčo, ki bo na vsaki strani (mini igralci v mini, midi v midi polju)

*sendvič tenis – EKIPA bo čez poligon z motoričnimi ovirami v sendviču (starš in otrok držita žogo z loparji v sendviču) poskušala čimhitreje priti od štarta do cilja

Izzivi: (2003 in 2004)

*prenašanje žog – EKIPA BO IMELA 20s časa, da s odbijanjem žoge v zraku (brez da pade žoga na tla) med tekom prenese čim več žog iz točke A do točke B

*izmenjava v eni tarči – EKIPA BO IMELA 30s časa, da naredi čim več odbojev v zrak z žogo s slabšo roko, ki mora pasti v tarčo. Žoga med dvema udarcema pade na tla.

*izmenjava s servisom in reternom – EKIPA BO IMELA 30s časa, da z zgornjim servisom, reternom in izmenjavo čez mrežo čimvečkrat zadane v tarčo, ki bo na vsaki strani (igralci do 10 let z zeleno, do 11 let z trdo žogo)

*sendvič tenis – EKIPA bo čez poligon z motoričnimi ovirami v sendviču (starš in otrok držita žogo z loparji v sendviču) poskušala čimhitreje priti od štarta do cilja

Torej tokrat tudi starši pridite v športni opremi s teniško opremo, saj je najboljši način, da spodbujate svoje otroke v športu, da ste tudi sami aktivni v le-tem.

Vpisnine ni!

Prijave: do petka, 4.7., do 18. ure na gregor@jakisport.si, informacije na 040/453-625 (Gregor)

Začetek: med mini in midi turnirjem (natančna ura bo javljena naknadno)

Nagrade in darila: za najboljše 3 ekipe v posamezni kategoriji, praktična darila, popust pri vstopu na ATP challenger

Partnerji