slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Blaž Kavčič v Portorožu med nosilci

V ponedeljek 16. junija je bil zadnji rok za prijavo za nastop na najmočnejšem teniškem turnirju v Sloveniji, ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN, ki bo od 7. do 13. julija na igriščih ŠRC Marina v Portorožu. Med prijavljenimi igralci sta tudi dva Slovenca, Blaž Kavčič (122. ATP) in Janez Semrajc (262. ATP).

Najvišje postavljeni igralec je 26-letni Slovak Lukas Lacko (87. ATP), ki je v letošnji sezoni igral oba turnirja za Grand Slam v Avstraliji in Franciji. Na prvem je izgubil proti Novaku Djokoviću, na drugem pa proti Rogerju Federerju. Drugi najvišji na lestvici ATP je Rus Evgeny Donskoy (100. ATP), tretji pa Gilles Muller (102. ATP) iz Luksemburga, ki je bil pred leti že na 42. mestu ATP lestvice. Za omenjeno trojico se nahaja Blaž Kavčič, ki je odlično zaključil pretekli teden z zmago na turnirju serije Challenger v Uzbekistanu (50.000$) in si tako priboril 80 točk na lestvici ATP. Kavčič je osvojil že deset turnirjev serije Challenger, nedvomno pa je eden od kandidatov tudi za visoko uvrstitev na turnirju v Portorožu. Na turnir Tilia Slovenia Open se je prijavil tudi Janez Semrajc, ki na glavni turnir še ni uvrščen neposredno. Četudi njegova uvrstitev ne bo zadostovala za glavni žreb, bo zagotovo prejel povabilo, saj si je Semrajc nastop v Portorožu prislužil kot najbolj uspešen slovenski igralec na nedavno zaključeni slovenski seriji futures turnirjev ITF PETROL TURNEJA. Za vabilo kandidirajo tudi Mike Urbanija (493.ATP), Nik Razboršek (551.), Tomi Ternar (778.) in Tom Kočevar Dešman (868.). Med bolj zanimivimi igralci je tudi Srb Ilija Bozoljac (200.), ki je letos zmagal na Challengerju v Kolkati v Indiji in v finalu premagal Rusa Donskoya. V portoroški teniški druščini bo tudi Izraelec Amir Weintraub (196.), ki se je v Portorožu meseca aprila že predstavil na obračunu Davisovega pokala med Slovenijo in Izrealom. Med prijavljenimi je tudi Sergej Bubka mlajši, sin izjemnega skakalca s palico Sergeja Bubke.

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola (91. ATP) je prijavljen na dva turnirja serije ATP 250 s peščeno podlago, ki je sicer njegova najljubša. V kolikor ne bo uvrščen v glavni del turnirja v Stuttgartu (Mercedez Cup) in Bastadu (Ski Star Swedish Open), obstaja možnost, da Rolo vidimo nastopiti v Portorožu. Grega Žemlja (217. ATP), lanski zmagovalec turnirja, ima še vedno težave z zdravjem, zato verjetno na turnirju Tilia Slovenia Open ne bo nastopil. Je pa Grega obljubil navijaško zvestobo našim igralcem, saj bo s svojo prisotnostjo prav gotovo povečal energijo na teniškem stadionu ŠRC Marina v Portorožu.

V konkurenci dvojic bosta nastopila Jaka Kaplja in Rok Jarc, letošnja slovenska državna prvaka. Kaplja bo prejel tudi vabilo (s strani TZS) za nastop na glavnem turnirju posameznikov. Med dvojicami sta si nastop priborila tudi Matjaž Jurman in Gregor Repina, ki sta na ITF PETROL TURNEJI v dvojicah postregla z najboljšimi rezultati izmed vseh Slovencev .

ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ŠRC Marina Portorož, 7. – 13. julij 2014

Partnerji