slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN 2014

ATP CHALLENGER TILIA SLOVENIA OPEN 2014

 

Poletje, morje, tenis in zabava! Največji teniški dogodek v Sloveniji bo letos potekal od 7. do 13. julija v Portorožu.

V primerjavi z lanskim bo večji nagradni sklad, saj je lanski turnir in priznanje s strani ITF, dal poseben zagon Teniški zvezi Sloveniji in generalnemu sponzorju Zavarovalnici Tilia. Teniški igralci se bodo v Portorožu borili za kos 42.500 €.

Poleg profesionalnega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia open bodo v tem tednu na sporedu tudi teniški turnirji vseh starostnih kategorij (tekmovalci, rekreativci). Med 7. in 13. julijem bo bogat tudi program, ki se bo odvijal vzporedno s teniškimi turnirji na igriščih ŠRC Marina in tudi na drugih lokacijah v Portorožu in Piranu. Skupaj z Občino Piran, lokalnim gospodarstvom in lokalno skupnostjo, želimo dogodek vsako leto dvigniti na še višji nivo in ustvarjati športno zabavni dogodek ob začetku vrhunca sezone na slovenski obali. Med večerno ponudbo bo v ospredju priljubljeni cocktail bar Alaya, ki bo v tednu turnirja obratoval s podaljšanim delovnim časom. Pričakujemo do 20 tisoč obiskovalcev v celem tednu, bogat zabavni program pa bo zagotovo zadovoljiv tudi zabave željne obiskovalce Portoroža.

Letošnji turnir bo teden potekal dni kasneje kot lansko leto, torej po turnirju Wimbledon in hkrati sočasno s svetovnim nogometnim prvenstvom v Braziliji. Zaključni dvoboji na trdi podlagi bodo prilagojeni tudi mundialu, saj bo za televizijsko pokritost turnirja poskrbela RTV SLO 2, ki bo prenašala zaključne teniške dvoboje.

Lanski zmagovalec turnirja je postal Grega Žemlja, letos pa gre prav tako pričakovati nastope večine najboljših slovenskih igralcev.

Prva novinarska konferenca v zvezi s turnirjem bo v sredo, 4.6.2014 v Kristalni palači! Vse informacije v povezavi s turnirjem bomo objavljali tudi na uradni spletni strani www.slo-open.com.

 

 

Partnerji