slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Bedene in Rola poražena v izenačeni tekmi

V finalu dvojic turnirja Tilia Slovenia Open sta slovenska igralca Aljaž Bedene in Blaž Rola odigrala dobro partijo, a jima je po izenačenih nizih 1:1, v podaljšanem tie breaku do 10, nekoliko zmanjkalo odločnosti in sreče.

Proti hrvaškima igralcema 20-letnemu Matu Paviću in 22-letnemu Marinu Draganji, na turnirju sta bila prva nosilca, sta se slovenska mušketirja dobro držala. Po izgubljenem prvem nizu sta stopila na plin in odločno zaprla mrežo, dvignila nivo vrnjenih začetnih udarcev nasprotnikov ter brez večjih težav dobila drugi niz. V tretjem nizu (odločilni tie break do 10) sta Hrvata udarila po žogi, hkrati sta pri začetnem udarcem imela izjemen odstotek, kar jima je prineslo lepo prednost 6:2. Bedene in Rola sta prišla na 6:4 in 7:5, naslednje tri točke pa so pripadle hrvaški dvojici.

Mate Pavič in Marin Draganja sta po mehiškima San Loisu Potosiju in Guadalajari osvojila tretji letošnji Challenger ter dokazala, da sta zasluženo med najboljšimi stotimi dvojicami na svetu. Vsekakor pa je tudi premierni nastop Bedeneta in Role sila spodbuden za nadaljevanje, predvsem pa fanta dajeta upanje, da bi tudi v Sloveniji imeli vrhunsko teniško dvojico.

Partnerji