slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Žemlja finalist turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu

Vse slovenski obračun dveh najboljših slovenskih teniških igralcev je dobil Grega Žemlja, ki je za uvrstitev v finale turnirja z nagradnim skladom 30 tisoč ameriških dolarjev, moral odigrati tri nize.

Sprva je celo kazalo, da bo tri leta mlajši Bedene končno uspel prvič premagati Žemljo,  a se je tehtnica proti koncu drugega niza začela nagibati na stran Žirovčana. Bedene je prvi niz dobil v podaljšani 13. igri in v drugem imel niti v svojih rokah in nogah. Pri vodstvu drugega nosilca v drugem nizu s 5:4 je Žemlja odgovoril z drugačno, precej bolj raznovrstno igro ter izenačil izid v nizih na 1:1. V trejem nizu je Žemlja zaigral še malce bolje, Bedene pa je skušal odgovoriti z močnejšo igro, ki pa je prinesla tudi več napak. S 6:2 za Grego Žemlja se je končal tretji niz in 55. igralec na svetu je visoko dvignil roke v znak zmagoslavja.

Na novinarski konferenci se je ponovno zbralo veliko število obiskovalcev, ki so najprej slišali Žemljo: » Ne počutim se dobro. To je bil težak dvoboj in nekajkrat sem bil kar v precejšnji krizi. Spoštujem Aljaža, moj prijatelj je, ampak na igrišču se vsak bori za zmago.« Aljaž Bedene je bil izzvan, če je rezultat pokazatelj stanja na lestvici ATP (Žemlja 55., Bedene 90.)? »Nisem toliko razočaran nad igro. Dobro sem igral, vendar je nekaj sodniških odločitev vplivalo na mojo igro. Odločitev na igrišču so moje in potemtakem sem sam kriv za poraz. Grega si zasluži višje mesto na lestvici ATP, vendar mislim, da razlika med nama ni tolikšna, kot kaže lestvica ATP. V jutrišnjem finalu mu želim najboljše in seveda bom zanj stiskal pesti.«   

Partnerji