slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

Posrečen kotiček za novinarske konference in druženje

Teniški turnir ATP serije Challenger Tilia Slovenia Open ima še precej pred koncem posebno mesto med številnimi gosti, teniškimi navdušenci, najmlajšimi in tudi med teniškimi igralci ter predstavniki medijev. Da je Portorož obsijan s soncem, da je povsem blizu morje in, da je turistično dobro obiskan, so dejstva znana vsem, o organiziranosti turnirja, pa ne govorimo o samem tekmovanju,  se je potrebno prepričati, še bolje videti in doživeti.

 

Več kot 60 akreditiranih novinarjev ima svoje mesto tik nad osrednjim igriščem, prav posebne pa so novinarske konference na zunanjem pokritem odru oz. t.i. kotičku Tilia – generalnega in imenskega pokrovitelja turnirja. Deset minut po vsakem obračunu najboljših slovenskih teniških igralcev, se pred kotičkom, ki se imenuje tudi »players corner« oz. kotiček za igralce, zbere velika množica, povečini otrok, nadobudnih tenisačev, staršev, pravzaprav vseh, ki bi radi od blizu videli najboljše slovenske teniške mušketirje, se z njimi fotografirali, dobili podpis, celo spregovorili nekaj besed.

 

Odličen odziv obiskovalcev turnirja, prešeren nasmeh igralcev in na splošno prijeten protokol, so turnir dvignili še na višjo raven. Slovenski teniški igralci so s prijaznostjo dvignili močan utrip med teniškimi navdušenci ter številnim otrokom vtisnili nepozaben spomin.

 

Grega Žemlja je po zmagi v prvem krogu proti Belorusi Gerasimovu v kotičku za igralce podelil rekordno število podpisov in se hkrati fotografiral z obiskovalci. Številka se je povzpela prek 70. Zanimivo je bilo po zmagi Aljaža Bedeneta  v drugem krogu, ko je s svojo ekipo predstavil celostno podobo (logotip in spletna stran), nato pa se posvetil najmlajšim. Med vsemi sta se v vrsti znašli tudi hčerki košarkarja Marka Miliča, ki sta od Aljaža dobili podpise in fotografijo, pri tem pa je Aljaž dodal, da on že ima podpis od Marka Miliča.

Partnerji