slo-open twitter profile slo-open facebook profile slo-open youtube profile slo-open instagram profile

V četrtfinalu ob Bedenetu tudi Žemlja

Po Aljažu Bedenetu se je v četrtfinale teniškega turnirja challenger v Portorožu uvrstil tudi najboljši slovenski igralec in prvi nosilec Grega Žemlja. S 6:4 in 6:2 je premagal izkušenega Slovaka Karola Becka.

Za razliko od Bedeneta, ki je bil v dvoboju s kvalifikantom s Hrvaškem Filipom Vegerjem nesporni favorit in je izgubil le tri igre, se je moral Grega Žemlja, 55. igralec na svetu, za napredovanje precej bolj potruditi. 31-letni Slovak, ki je bil nekoč že 36. igralec na svetu, se mu je odlično upiral in Žirovničan je uvodni niz dobil na tesno, drugega pa malce bolj suvereno.

“Ni bilo tako lahko, kot kaže rezultat. Prvi niz se je prelomil šele v zadnjih dveh igrah. V takšnem položaju moraš zdržati do konca in tekmeca zlomiti prav v trenutkih, ko začne igrati najboljši tenis. Tudi sam sem malce stopil na plin in nato drugi niz rešil relativno kmalu,” je dejal Žemlja.

“Znova sem imel težave z dihanjem, a malce manjše kot prejšnje dni. Teh težav smo se zdaj lotili bolj podrobno; opravil sem določene teste, med dvobojem sem nosil napravo, ki meri srčni utrip, in bil sem v Ljubljani na zdravniškem pregledu,” je še dodal Grega Žemlja.

Vedno bližje je slovenski polfinale. Če bosta Žemlja in Bedene uspešna v četrtfinalu v petek – Žemlja proti Čehu Michalu Konecnyju, Bedene pa z Italijanom Flaviom Cipollo, se bosta najboljša slovenska igralca v soboto udarila za finale.

Partnerji